Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Tanal: "Dokunulmazlığın Kaldırılmasını ve Adil Yargılanmayı İstiyorum"

CHP İstanbul Milletvekili Mamut Tanal, hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Aykırılık gerekçesiyle  düzenlenen fezleke için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. 

"Can Dündar ve Erdem Gül hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen, kamuoyunda MİT TIRları diye bilinen davanın ertelenen duruşmasına katılan Tanal’a Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Aykırılık gerekçesiyle fezleke düzenlendi. Tanal, bunun üzerine TBMM Başkanlığına dilekçe vererek dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Tanal, adına düzenlenen söz konusu fezlekeye ilişkin dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığına dilekçe verdi. Tanal, “Hiçbir şeyden hiç kimseden korkum yok. Ben hala bu ülkede vicdanlı hâkimlerin, doğru karar veren, hukuka uyan yargıçların ve yargılamaların olacağına inanmak istiyorum. Göreceksiniz hepsinden alnımın akıyla çıkacağım. Dokunulmazlığımın kaldırılmasını ve adil yargılanmayı istiyorum” ifadelerini kullandı."

“Benim İçin Mühim Olan Kürsü Dokunulmazlığıdır”

Tanal, adil yargılanmak istediğini söyleyerek, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığına aynı gün dilekçe verdi. Tanal, sözlerine şöyle devam etti:

“Meclis Başkanlığına, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Aykırılık ile ilgili adıma düzenlenen Fezleke için yargılanmamın önündeki kanuni engelin kaldırılmasını ve adil yargılanmam için dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ettiğim bir dilekçe verdim. İçimin çok rahat olduğunu, huzurlu olduğumu belirtmek isterim. Bizler milletvekili dokunulmazlığımızın ardına sığınıp, hukuksuzca davranan hiç olmadık. Benim için mühim olan kürsü dokunulmazlığıdır. Çünkü kürsü dokunulmazlığı, vekili olduğum milletin söz hakkının korunmasıdır. Parti programımızda da olduğu gibi yargı yolunu tıkayan bir dokunulmazlık zırhına ihtiyacım yok. Göreceksiniz hepsinden alnımın akıyla çıkacağım. Dokunulmazlığın kaldırılmasını ve adil yargılanmayı istiyorum.”

Tanal’ın verdiği, dokunulmazlığının kaldırılması talebine ilişkin dilekçe ise şöyle:

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Yasama dokunulmazlığımın kaldırılması ve yargılanmam amacıyla, Başbakanlıkça verilen
3/1144 Sayılı Tezkere için, Anayasa 83’üncü maddesi uyarınca, Yasama Dokunulmazlığından
yararlanmak istemiyorum. 3/1144 Sayılı Fezleke için yargılanmamın önündeki kanuni engelin
kaldırılmasını ve adil yargılanmam için dokunulmazlığımın kaldırılmasına karar verilmesini saygılarımla
arz ederim. 17.07.2017
 
Av. Mahmut Tanal
CHP İstanbul Milletvekili”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.