Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4

Tanrıkulu EĞİTİM-SEN’liler İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, binin üzerindeki Eğitim-Sen üyesi öğretmenin okulların açılmasına kısa bir süre kala il dışına tayin edilmesi hakkında Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP’li Tanrıkulu, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Elazığ gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bölgesindeki şehirlerde görev yapan binin üzerindeki Eğitim-Sen üyesi öğretmenin eğitim-öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala il dışına tayin edilmesi hakkında Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

“Yetkiler Sürgün Ve Zulüm Kararnamesiyle İntikam Almaya Dönüştürülmüş”

Tanrıkulu’nın TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçede, söz konusu tayin faaliyetini “sürgün” olarak tanımlarken, bu tür iş ve işlemlerle Eğitim-Sen üyelerinin sindirilmeye çalışıldığı belirtti. Benzer kararlara yapılan itirazların yüksek yargı ve AİHM’den döndüğünü, Eğitim-Sen’lilere tazminatlar ödendiğini anımsatan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

“Sendikaları, sendikal haklarını gözeten vatandaşları baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanların, işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap verecekleri unutulmamalıdır. 20 Temmuz darbesinden sonra hükümetin niyetinin FETÖ ile mücadele etmek değil, aslında bütün muhalefeti yok etmek, kendi karşısındaki bütün muhalefeti yok etmek çok daha önceden yapılmış haklı bir protesto eylemini bahane göstererek 20 Temmuz darbesinin verdiği yetkiler sürgün ve zulüm kararnamesiyle intikam almaya dönüştürülmüş, öğretmenlere bu zulmü yapmak Türkiye’de Milli Eğitim’e vurulacak en büyük darbedir.

“Bu Sendikal Örgütlenmeye Dönük Bir Saldırıdır”

“Bu uluslararası hukuk anlamında da sendikal örgütlenmeye dönük bir saldırıdır” diyen Tanrıkulu, Eğitim-Sen üyelerine ve yöneticilerine yönelik her türlü “baskı, soruşturma ve sürgünlerin” durdurulması, çocukların ve öğrencilerin eğitim hakkının ihlal edilmemesi öğretmenlerin can güvenliklerinin sağlanması ve yapılan uygulamalar sonucu oluşan zararların tanzimi için Meclis araştırması açılmasını istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.