Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

TBMM’de Yeni Yasama Yılı Başladı, Milletvekilleri Yemin Ediyor

27. Dönem milletvekilleri Genel Kurul’da yemin ediyor. TBMM Genel Kurulu 27. dönem milletvekili yemin töreni için saat 14.00’te açıldı.

TBMM’yi “en yaşlı milletvekili” sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz yönetiyor. İç Tüzükteki kıyafet serbestisine rağmen Yılmaz’ın frak giymeyi tercih etmesi dikkat çekti. 27. Dönem milletvekilleri Genel Kurul’da yemin ediyor. Yemin törenini izlemeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geldi.

-Oturma Düzeni-

Genel Kurul’da MHP’nin daha önce oturduğu sıralara İYİ Parti milletvekilleri oturdu. İYİ Parti’nin yanında MHP yer aldı. MHP’nin yanında HDP otururken, HDP’nin yanında CHP’li vekiller yer aldı. Daha sonra da AK Partili vekiller oturdu.

-Meclis’e İlk Gelen Lider Bahçeli Oldu-

Genel Kurul’a ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, Genel Kurul Salonuna saat 13.50’de geldi. AK Partili Mustafa Elitaş, Bahçeli’nin yanına gelerek tokalaştı. İYİ Partili Koray Aydın ve bazı milletvekilleri de Bahçeli ile tokalaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.57’de Genel Kurul Salonuna geldi. AK Partili vekiller Erdoğan’ı ayakta alkışladı. Başbakan Binali Yıldırım, Genel Kurul’a saat 13.58’de girdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da salona saat 13.59’da partisine mensup milletvekillerinin alkışlarıyla girdi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ise Genel Kurul Salonuna 14.03’te geldi.

TBMM Genel Kurulu “en yaşlı milletvekili” sıfatıyla İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

Yılmaz, birleşimi açtıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ayrılan locadaki yerlerini almak suretiyle Meclis’e teşrif ettiğini belirterek, “Kendilerine Genel Kurul adına hoş geldiniz diyorum” dedi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ak Partili Vekiller Alkışladı-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AK Partili milletvekilleri ayakta alkışladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. TBMM Geçici BaşkanıYılmaz, Meclis’in 27. döneminin açılışı nedeniyle bir konuşma yaptı.

Yılmaz, “Geçirdiğim bir kaza nedeniyle ameliyat oldum. Dolayısıyla uzun müddet ayakta kalamayacağım izninizle oturarak konuşma yapmak istiyorum” dedi.

Milletvekilleri Genel Kurul’da yemin etmeye devam ediyor.

TBMM Geçici Başkanı Yılmaz, açılış konuşmasının ardından ant içti. Yılmaz yemin ettikten sonra, “Ant içmeye başlarken mazereti olan milletvekili arkadaşlarımı öncelikle çağırmak istiyorum. Önce engelli milletvekili arkadaşlarımızdan başlıyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da mazereti nedeniyle önce yemin etti.

Ant içme sırası Ankara milletvekillerine geldiğinde, TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, “Sayın milletvekilleri ant içme sırası Ankara milletvekillerine gelmiştir. Şimdiye kadar olduğu gibi geleneğe uyarak cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz ruhu için sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi.

Saygı duruşunun ardından Yılmaz, “Sayın milletvekilleri, Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Kurul Salonundan ayrılmaktadır. Kendilerine teşrifleri için teşekkür ederiz” dedi.

Genel Kurul'a, tutukluluk süreleri devam eden CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve HDP’li Leyla Güven katılmadı.

Yemin eden bazı AK partili vekiller kürsüden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 14.57’de Genel Kurul’dan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.