Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Turan: Belediye Başkanlığından İstifadan Bahsediyoruz Partiden Değil

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bugün CHP’nin vekili kendi partisinden istifa etti. Biz belediye başkanlığından istifadan bahsediyoruz, partiden değil. O başkanlarımız hala bizim partimizin mensubudurlar. Hala farklı görevlerinde, davalarımızdaki farklı kademelerde görev alacaklardır muhtemelen” dedi.

AK Partili Turan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün belediye başkanlarının istifalarına ilişkin iddiaları üzerine açıklama yaptı. Turan, Gök’e kendi partisindeki istifalara bakması gerektiğini ifade ederek uzun yıllar belediye başkanlığı yapmış kişilerin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda istifa süreçlerinin başladığını belirtti. Turan açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Zaman zaman değişik sebeplerle teşkilatlarımızın yenilenmesi gibi belediyelerimizin, benzer yapıdaki kurumlarımızın istifa etmiş olması AK Parti’nin kurumsal kimliği ile bağdaşan bir durumdur. Biz 15 yıldan beri iktidarsak, milletin sesine kulak verdiğimizden dolayı iktidarız. Çok katı kurallara, çok katı kanunlara bağlı olmaktan öte siyaset ahlakını bilen, toplumla olan dinamiğini hep canlı tutan, halkın beklentilerine kucak açan bir hareketiz.”

“BİZİM İÇİN MAKAMLAR MEVKİLER VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR”

Belediye başkanlarının istifalarını takdirle karşıladıklarını belirten Turan, “Bizim için makamlar, mevkiler vazgeçilmez değildir. Esas olan hatıralarımızdır. Esas olan yaptığımız işlerdir. İşin hakkını vermektir. Dolayısıyla ilgili belediye başkanımız uzun yıllar kendileri hizmet etmiştir.  Büyük katkıları olmuştur. Ancak gelinen yerde halktan gelen talepler, anketler, Genel Başkanımızın kanaatleri, totaline baktığımızda bir talep söz konusudur. Bu AK Parti’nin kendi çetin dönüşümünün bir sonucudur. O yüzden meseleye CHP’li Grup Başkanının iddia ettiği gibi bir ceza kanunu açısından hafife almak doğru değildir” dedi.

“CHP’LİLERİN İDDİA ETTİĞİ GİBİ BİR CEZA KANUNU KONUSU DEĞİLDİR”

Siyasetin her türlü yanlışının ve ya doğrusunun ceza kanunu konusu olmadığına değinen Turan, ceza kanununda problem varsa onun mahkemenin ve yargının işi olduğunu söyledi. Turan, “Bizim istifa talebimiz, Cumhurbaşkanımızın konudaki talepleri asla CHP’lilerin iddia ettiği gibi bir yargı konusu, bir ceza kanunu konusu değildir. Siyasetin de tüm unsurları ceza kanununa muhatap değildir. Bizim üç tane kuralımız var. Buna uymadığı zaman bir kişi suç işlemiş olmuyor ki. AK Parti siyasal duruşuna halel getirmiş oluyor. O yüzden biz belediye başkanlarımızın bir ceza kanuna konu olan eyleminden dolayı istifa istiyor değiliz.  Tam aksine AK Parti’nin bir yürüyüşü var. Bu yürüyüşe ayak uyduruyorlar zaten arkadaşlarımız, başkanlarımız. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“CHP’YE EKMEK ÇIKMAZ BURADAN”

AK Parti’deki istifaların kendi çerçevesindeki dönüşümü sağlamasına ilişkin olduğunu ifade eden Turan, açıklamasında şunları kaydetti:

“CHP’ye ekmek çıkmaz buradan. CHP’nin kendi istifalarına bakması lazım.  O yüzden kendi dinamiklerini çözemeyen, topluma umut vadedemeyen hiçbir seçimde oyunu arttıramayan partilerin bize akıl vermeleri abesle iştigal. Biz yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir belediye başkanımız AK Parti’den istifa etmedi. Ama bugün CHP’nin vekili kendi partisinden istifa etti. Biz belediye başkanlığından istifadan bahsediyoruz, partiden değil. O başkanlarımız hala bizim partimizin mensubudurlar. Hala farklı görevlerde, davalarımızdaki farklı kademelerde görev alacaklardır muhtemelen.  O yüzden diyoruz ki AK Parti’nin her bir mensubu mahallesinden, ilçesinde, ilinden bakana kadar belediye başkanı kıymetlidir. Bir dava şuuru içerisinde hareket edeceklerdir.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN DAVA BİLİNCİ İLE HAREKET EDECEĞİNE EMİNİM”

Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in görüşmesi üzerine sorulan soruya, “Bakınız bahsettiğiniz görüşmeden haberdar değilim. Bununla ilgili gerekli açıklamayı yapacaklardır az sonra. Ancak ben tüm kurumlarımız arasında konuşulup tartışılıp karara bağlanan belediye başkanlarımızın bir dava bilinci ile hareket edeceğini, bu şuur ile adım atacağını, bu konudan polemikten uzak sonuçlar doğuracağına eminim” dedi.

“HALKIN BEKLENTİSİ SEÇİM DEĞİL”

Erken seçim yapılacağına ilişkin sorulan soru üzerine Turan, “Arkadaşlar seçimlerimizi biz yaptık. Meclisimizin gündemi bellidir. Biz yarından itibaren Meclisimizde uluslararası sözleşmelerle başlıyoruz. Ardından bütçe kanunumuz gelecek. Halkın beklentisi seçim değil. Halkımız bizden yapılacak işleri bekliyor. Bizi referandumda dolaşırken, köy köy gezerken verdiği ödevler var. Şu an seçim yapmayı gerektiren bir tablo zaten yok. Bence bunu sormak ta çok isabetli değil” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.