Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Ayça Varlıer kimdir

“Türkiye, İçine Sıkıştırıldığı Kur Ve Enflasyon Sarmalından Çok Kısa Zamanda Çıkacaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, içine sıkıştırıldığı bu kur, faiz, enflasyon sarmalından çok kısa zamanda çıkacaktır. Hiç endişe etmeyin. Bu oyunun en büyük panzehiri ihracattır, istihdamdır, büyümedir, faizi minimize etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Toplantıya katılan partililere hitap eden Erdoğan, döviz kurlarındaki dalgalanmaya ilişkin Türkiye’nin başında kara bulutlar dolaştırılmaya çalışıldığını söyleyerek, “Tabi meseleninin dolar olmadığını, avro olmadığını, altın olmadığını biz gayet iyi biliyoruz. Bunlar ülkemize karşı açılan ekonomik savaşın kurşunlarıdır, gülleleridir, füzeleridir“ ifadelerini kullandı.

“ASIL OLAN BU SİLAHLARI ATEŞLEYEN ELLERİ KIRMAKTIR”

Ekonomide gereken tedbirleri aldıklarını dile getiren Erdoğan, “Asıl olan bu silahları ateşleyen elleri kırmaktır. Zaten daha önce pek çok yerde bu elleri kırdığımız için böylesine bir saldırıya maruz kalıyoruz. Sanıyorlar ki döviz kurunu zıplatınca Türkiye yıkılacak. Sanıyorlar ki finans araçlarını devreye sokunca bu millet diz çökecek. Sanıyorlar ki bize farklı hukuk uygulayınca bu ülke teslim olacak” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU, AĞZINLA KUŞ TUTSAN, AVUCUNU YALARSIN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cümlelerle değerlendirdi:

 “Şimdi biz birilerinin affedersin bize saldırısını anladık ta ey Kılıçdaroğlu, sana ne oluyor? Yeni bir genel sekreter atadı. Sayın Hamzaçebi’ye teşekkür ediyorum. Fakat Genel Başkanı ne yazık ki ondan hiç nasibini almamış. O başka telden çalıyor, o başka telden çalıyor.  Kılıçdaroğlu, ağzınla kuş tutsan, avucunu yalarsın. Sen zannediyor musun bu döviz baronlarının yanında yer aldığın zaman sana bu ülkede pay verecekler. Asla, asla. Bunca zamandır girdin kaybettin, girdin kaybettin girdin kaybettin hala koltuğu bırakamadın. Ama koltuk seni bıraktı. Bir yere gideceğin yok. Şimdi de döviz baronları ile beraber hareket ediyorsun. Sana bir şey mi gelecek oradan? Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz, aynı şekilde kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

“BU MİLLETİN AHINI ALAN HERKES ELİNDE SONUNDA BELASINI BULMUŞTUR”

Hükümete geldiklerinden bu yana büyük küçük saldırılarla dikkatlerinin dağıtılmaya çalışıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz ile Türkiye’nin esir alınmaya çalışıldığını söyleyerek, “Biz cevabımızı Suriye operasyonlarımızla verdik. Bugün de ekonominin araçlarını kullanarak aynı işi yapmaya çalışıyorlar. Cevaplarını yine vereceğiz” ifadelerini kullandı. Türkiye gibi bir ülkeyi küçük hesaplar uğruna karşılarına alanların bunun bedelini hem bölgede hem de kendi siyasetlerinde ödeyeceklerini belirten Erdoğan, “Bizimle hesaplaşmak için böyle bel altı yöntemleri kullanlar şunu unutmasınlar. Dünyada ülkemize karşı hüsumet politikası güdüp te iflah olmuş hiçbir siyasetçi, hiçbir yönetim yoktur. Bu milletin ahını alan herkes elinde sonunda belasını bulmuştur” dedi.

“BİZ BESLEME DEĞİL AYAKLARI ÜZERİNDE DİMDİK DURAN 81 MİLYONLUK TÜRKİYE’YİZ”

Türkiye’nin büyüyüp gelişirken; etki ve güç alanlarını genişletirken birilerinin ayağına bastığını aktaran Erdoğan, “Suriye’de sınırlarımız boyunca kurulan terör koridoruna ses çıkarmasaydık, ülkemiz topraklarının bir kısmına göz dikilmesine rıza gösterseydik bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamıyorduk” diye konuştu. “Bu oyun önümüze geldiğinde biz ölürüz de böyle bir istisgale, aşağılanmaya rıza gösteremeyiz” dediklerini belirten Erdoğan,  “Tehdit ediyor. ‘Yarın akşam saat 18’e kadar göndereceksiniz.’ Burası çatladı kapı ülkesi mi ya, burası Türkiye. Ne yapıyorsunuz? Biz besleme değiliz. Ayakları üzerinde dimdik duran 81 milyonluk Türkiye’yiz” açıklamasında bulundu.

“15 TEMMUZ’DAN 1 GÜN ÖNCE 2.8 CİVARINDA OLAN DOLAR KURUNUN DÜN İTİBARİYLE 6 LİRAYI AŞMASI NASIL BUNUN GEREKÇESİ OLABİLİR?”

Sahada Türkiye’yle boy ölçüşemeyenlerin, reel ekonomiyle, üretimle, ülkenin gerçekleriyle hiçbir ilgili olmayan fiktif kur oyunlarını devreye soktuklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şöyle devam etti:

“Buradan size ve tüm milletime soruyorum. 15 Temmuz’dan 1 gün önce 2.8 civarında olan dolar kurunun dün itibariyle 6 lirayı aşması nasıl bunun gerekçesi olabilir? Bu dönemde Türkiye, üretiminde rekor kırmış, ihracatında rekor kırmış, istihdamında rekor kırmış bir ülkedir. Bununla kalmamış tüm büyük yatırımlarını tıkır tıkır yürütmüş, programlarını hedeflerine uygun şekilde hayata geçirmiş bir devletiz.  Daha da ötesi kendisine daha büyük, daha iddialı hedefler belirlemiş, bunun altyapısını kurmak için kolları sıvamış bir Türkiye’yi biz inşa ettik.

“ORTADA NE ÇÖKEN, NE YIKILAN, NE BATAN, NE KRİZE GİREN BİR ÜLKE YOK”

Ortada ne çöken, ne yıkılan, ne batan, ne krize giren bir ülke yok, ekonomi yok. İş adamlarıyla, yatırımcılarla, turizmcilerle, sendikacılarla her gün oturuyoruz, konuşuyoruz. Ekonominin gerçek durumunu, başarılarıyla, imkanlarıyla, sıkıntılarıyla gayet iyi biliyoruz. Benim iş adamlarım Kılıçdaroğlu değil ki ya.  O zaten batmış. Onun ayakta duracak mecali yok. O siyasette de çökmüş, ekonomide de çökmüş. Onları atıp tutmalarına sakın kulak asmayın. Onların bu ülkede sevdası yok, aşkı yok, bu ülkeyle ilgili dertleri yok. Onun derdi başka. Komik gerekçelere dayatılarak yürütülen operasyonun bize meselenin başka olduğunu, derdin başka olduğunu gösteriyor.”

“TÜRKİYE, İÇİNE SIKIŞTIRILDIĞI BU KUR, FAİZ, ENFLASYON SARMALINDAN ÇOK KISA ZAMANDA ÇIKACAKTIR”

Bir süredir yaşanan dün de zirveye çıkan kur oyunu karşısında milletin oyunu gördüğünü ve ülkesine sahip çıktığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, içine sıkıştırıldığı bu kur, faiz, enflasyon sarmalından çok kısa zamanda çıkacaktır. Hiç endişe etmeyin. Bu oyunun en büyük panzehiri ihracattır, istihdamdır, büyümedir, faizi minimize etmektir. Eğer bu faizi biz minimize etmezsek gerçek formülü söylüyorum faiz; zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Ne yaparsanız yapın açıkça ilan ediyorum. Biz ekonomideki hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.