Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Ünal: Söz Konusu PYD/PKK Olduğunda Avrupalı Dostların Nasıl Harekete Geçtiğini Görüyoruz

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ““Söz konusu PYD/PKK olduğunda özellikle Avrupalı dostların nasıl harekete geçtiğini ve karalama propagandasına başladıklarını içeride ve dışarıda görüyoruz” dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı, AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan AK Partili Ünal,  Fırat Kalkanı Harekatı’nın 6 ay sürdüğünü ve bu harekatta üç bin DEAŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatarak uluslararası kuruluşların, insan hakları izleme örgütü ile Avrupa Parlamentosu’nun sivillere dönük hassasiyet konusunda bir açıklama yapmadığını dile getirdi. Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sırasında sivilleri yönelik azami hassasiyet gösterdiğini ve bu konuda uluslararası insan hakları izleme örgütlerinin ve diğer basın yayın kuruluşlarına dönük şeffaf bir süreç yürüttüğün dile getiren Ünal,  “Söz konusu PYD/PKK olduğunda özellikle Avrupalı dostların nasıl harekete geçtiğini ve karalama propagandasına başladıklarını içeride ve dışarıda görüyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖSO ÜZERİNDE BİR TERÖR ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞAN BİR CHP VAR KARŞIMIZDA”

CHP’nin ÖSO’ya ilişkin tavrına yönelik de konuşan Ünal şunları söyledi:

“CHP’nin içerisinden bir sağ duyulu, aklıselim bir ses yükseldi ve ‘emperyalist güçleri mutlaka maşa kullanıyor’ dedi ve burada ÖSO’nun TSK ile beraber harekatta bulunmasının önemli ve faydalı olduğunu açıkladı, Dursun Çiçek. Aslında tabi daha önce ifade ettiğim gibi, CHP’nin kendi içindeki bu durum siyasi açıdan çok seslilik değil, adeta çoklu kişilik bozukluğuna maalesef dönüşmüş durumda. Çünkü bir taraftan PYD’yi bir terör örgütü olarak kabul etmek için istihbarat raporları isteyen, öbür taraftan PYD’li arkadaşlar diyen, diğer taraftan Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı uluslararası hukuk açısından sorunlu hale getirmek için ÖSO üzerinde bir terör algısı oluşturmaya çalışan bir CHP var karşımızda. ”

“YÜZDE 10 BARAJININ KORUNMASI KONUSUNDA MUTABAKAT OLUŞTU”

Uyum Yasaları Komisyonu ve AK Parti ile MHP arasındaki Milli Mutabakat Komisyonu’nda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ünal, Seçim Kanuna ilişkin de çalışmaların devam ettiğini belirtti. Seçim Kanunu’nun bir gereği olarak seçimlerden bir yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ünal, “Bu çerçevede bildiğiniz gibi yüzde 10 barajının korunması konusunda mutabakat oluştu. Yine seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan partilerin hem kurumsal kimliğini, marka değerini korumak, hem aldıkları oy oranını korumak, belli olmasını daha doğrusu sağlamak. Hem de alacakları milletvekillerinin sayısının netleşmesini gerçekleştirecek şekilde seçim pusulasına ilişkin çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf, tek sandık üzerinde yapılacak seçimler.  Meclise ilk olarak yerel seçimlere ilişkin düzenlemeyi göndereceğiz. Çünkü yerel yönetimlerle ilgili düzenlemelerin yerel seçimlerden bir yıl öncesinde yasalaşması ve meclisten geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

GENEL KONGRE İÇİN 12 EYLÜL 2018 TARİHİ DÜŞÜNÜLÜYOR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temürci’nin görevinden ayrılması dolayısıyla hizmetlerinden dolayı Temürci’ye teşekkürler eden Ünal, bugün ataması yapılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’a yeni görevinde muvaffakiyetler diledi.  AK Parti Olağan Kongre’sine ilişkinde konuşan Ünal kongre için 12 Eylül 2018 tarihinin düşünüldüğünü söyledi.

“TÜRKİYE, AB İLE SÜRDÜRDÜĞÜ İLİŞKİLER ÇERÇEVESİNDE YAPILMASI GEREKEN BİR BAŞVURUDAN İBARET”

Avrupa Birliği ile vizesiz seyahat konusunda 72 maddelik teklifin sunulmasına ilişkin sorulan soruya Ünal, “Bu teklif rutin dışı bir teklif değil. Yani bu sürecin kendi doğal akışı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin AB ile sürdürdüğü ilişkiler çerçevesinde gerekli bir süreç içerisinde yapılması gereken bir başvurudan ibaret. Önümüzdeki günlerde de bununla ilgili TBMM’ye gelmesini beklediğimiz bir düzenleme yok” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.