Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Rino virüs Shu Jueting

“Uygulamalı Eğitimin Şart Olduğu Psikoloji Bölümü Yetkin Kişilere Bırakılmalıdır!”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi üzerinden Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde Psikoloji Lisans Programının listelenmesi üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak; Psikoloji Bölümü’nde uygulamalı eğitimin şart olduğunun ifade etti. 



Milletvekili Kaplan, Psikologların “Meslek Yasası” beklerken, böyle bir konunun gündeme gelmesinin sorunlarını daha da derinleştireceğinin altını çizdi.

Kaplan’ın TBMM Genel Kurul’daki konuşması şu şekilde:

“İstanbul Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde Psikoloji Lisans Programının açıldığı görülmektedir.  
Ruh sağlığı, beden sağlığı kadar önemlidir ve bir bütündür.  
Açık Öğretim okuyarak Tıp Doktoru olunamayacağı gibi Psikolog da olunmaz! 
Nasıl beden sağlığı yetkin kişilere bırakılıyorsa, ruh sağlığı da alanında yetkin kişilere bırakılmalıdır. 
Psikologlar “Meslek Yasası” beklerken, bambaşka bir sorun ile karşı karşıya kalmıştır.
Uygulamalı eğitimin şart olduğu bir bilim dalı olan Psikoloji Bölümü için alınan bu karar kabul edilemez.
Ülkemizde ruh sağlığına verilen önem oldukça düşük seviyelerdeyken; uzaktan diploma vererek Psikoloji Bölümünün kalitesini düşürmeyin. Toplumun psikolojik sağlığıyla oynamayın!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.