Vizesiz Seyahat İçin Kritik Tarih 4 Mayıs

Avrupa Birliği, Ankara Hükümetinin 'vizesiz  Avrupa' için gereken şartları yerine getirip getirmediğine 4 Mayıs'ta karar verileceğini açıkladı.

Fakat bu karar  için 72 kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. Tavsiye kararı  Avrupa Parlamentosu'nda görüşülerek karara bağlanacak. Vizesiz giriş hakkı tanınırsa Haziran sonundan itibaren geçerli olacak ve bu şekilde  Avrupa'ya giden vatandaşlar en fazla 3 ay kalabilecek.

 

 

72 KRİTERDEN KAÇININ YERİNE GETİRİLDİĞİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

AB Komisyonu, mülteci akınını kesmek için geçtiğimiz ay  Türkiye ile yapılan anlaşmanın uygulanması konusunda ilerleme sağlandığını fakat  Yunanistan'dan mülteci iadesi ve  Türkiye'deki Suriyelilerin de  Avrupa'ya doğrudan gönderilmesi için daha fazla kaynak ayrılması gerektiğine dikkat çekti.

Komisyon,  Türkiye'nin 72 kriterden kaçını yerine getirdiğini açıklamadı fakat üzerinde çalışılması gereken konular olduğunu belirtti. Bunlar arasında; "birikmiş sığınma başvurularının sonuçlandırılması, tüm mültecilere çalışma izni verilmesi, göçmen riski barındıran ülkelere karşı vize yükümlülüklerinin güçlendirilmesi, temel hakların korunması için gereken adımların atılmasının yanı sıra  Kıbrıs'a (Rumlara) ayrımcılığın sonlandırılması" sayıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.