Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Yıldırım: İstikrarı Kalıcı Hale Getirmek İçin Başkanlık Sistemine İhtiyaç Var
Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili “Güçlü iktidarla, siyasi istikrarla birçok sorunun üzerine getiriyoruz. Bu istikrarı kalıcı hale getirmek ve sürekli kalkınma, sürekli büyüme, milli birlik ve kardeşliği güçlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Diğer siyasi partilere diyoruz ki, gelin Meclis’ten yeni anayasayı geçirelim, kararı millete bırakalım” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, İstanbul Finans Merkezi BDDK Ve SPK Hizmet Binaları Temel Atma Töreninde konuştu. “Tarihin en görkemli şehirlerinden olan İstanbul’un zenginliğine zenginlik katıyoruz. Bu merkez yapıldığında adeta küçük ölçekli bir şehir olacak. 50 bin çalışan, 30 bin gelen giden, gün içinde 80 bin gişe olacak” diyen Yıldırım, yeni iş yerlerinin gençlere iş imkanı olacağını ifade etti.

İstanbul Finans Merkezinde neler olacağını anlatan Başbakan Yıldırım, projenin vatandaş-devlet işbirliği ile yapıldığını ifade etti. Arazinin verildiğini, müteahhidin yaptığını, bir kısmının BDDK’ya verileceğini, bir kısmının diğer kurumlara verileceğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

“Buradaki finans ihtiyacını, finans kuruluşlarının ihtiyacını görecek muazzam merkez ortaya çıkacak. Dolayısıyla kamunun bütçesinden kaynak harcanmayacak. Peki ne ihtiyaç var bu merkeze? Finansman artık yeni adresler arıyor. Niye, çünkü Amerika, Avrupa artık fazla sıkıyorlar. 50 tane soru soruyorlar, bu parayı nerden aldın, nasıl buldun, nasıl getirdin, insanlar da parasıyla rezil olmak istemiyorlar. Onun için İstanbul finansman için, yatırımcılar için, yatırımcılara kaynak için en ideal yer. Bu merkeze ihtiyaç var, inşallah 1-2 sene içerisinde muazzam binalar, tesisler tamamlanacak ve finans merkezi çalışmaya devam edecek. Burada sadece bugün temelini attığımız BDDK’nın SPK’nın yeri yok, başka kurumlar da var. Ben buradan çağrı yapıyorum, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank başta olmak üzere bütün bankalarımız bir an önce gelsinler temeli atsınlar. Finans merkezi demek hepsinin bir araya gelerek güçlerini birleştirmeleri demek.

Bakın dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. 7 tepe İstanbul’a 7 dev eser yapacağız dedik, teker teker tamamlıyoruz. Birincisi İstanbul-Ankara hızlı treni. İki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yolları. Üç, Marmaray. Dört, Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta hizmete açılıyor. Kaldı üç tane. Birisi İstanbul-İzmir Otoyolu. Diğer birisi Kanal İstanbul. İnşallah en kısa sürede başlayacak. Yedincisi, dünyanın en büyük havalimanı, bedeli ne kadar biliyor musunuz? 35 milyar. Bu ne anlama geliyor, dünyadaki irili ufaklı birçok ülkenin bütçesinden daha büyük.

-“İSTİKRARIN KALICI OLMASI İÇİN BAŞKANLIK ŞART”-

Darbecileri yerle bir ettik, bölücüleri de yerle bir edeceğiz. Yetmez. Bir işimiz daha kaldı. Türkiye’de istikrar sürmesi lazım. İstikrar sürecek, Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak, başkanlıkla olacak. Şimdi biz diyoruz ki siyasi partilere, millete hepimizin sözü var. Ne dedik, hep seçimlerde yeni anayasayı yapacağız, istikrarı kalıcı hale getireceğiz dedik. İstikrarın kalıcı olması için başkanlık şart. Bakın 7 Haziran’da neler yaşadık. Hükümet kurulamadı. Eğer öyle devam etseydi bugün Türkiye FETÖ’yle, PKK’yla, DEAŞ’la mücadele edebilir miydi? Tekrar AK Parti tek başına iş başına geldi.

Güçlü iktidarla, siyasi istikrarla birçok sorunun üzerine getiriyoruz. Bu istikrarı kalıcı hale getirmek ve sürekli kalkınma, sürekli büyüme, milli birlik ve kardeşliği güçlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Diğer siyasi partilere diyoruz ki, gelin Meclis’ten yeni anayasayı geçirelim, kararı millete bırakalım. Millet ne diyorsa o. Biz başkanlık Türkiye için gereklidir diyoruz. Başkanlıkta güçlü siyasi irade var, tek başına istikrar var, Türkiye’nin birliği beraberliği var. Siz başkanlık değil başka modeli öneriyorsanız, buyurun ikisini de millete soralım. Milletin verdiği kararın başımızın gözümüzün üstünde yeri var.”
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.