Yıldırım Ve Bahçeli Cumhur İttifakı’nın Ortak Adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin YSK’ya Başvurdu

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhur İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için YSK’ya başvurdu. Yıldırım, “Biz, bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir, ittifakımız aziz milletimizledir. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı ruhu vardır” dedi.

Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Erdoğan için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru yaptı. Başvuru sonrasında konuşan Yıldırım, tarihi bir gün yaşandığını belirterek, Türkiye’nin daha istikrarlı bir yönetim sistemi için çıktıkları yolda bir adımı daha attıklarını ifade etti.

24 Haziran’da yapılacak seçimde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için YSK’ya başvurularını, Devlet Bahçeli ve kendisinin biraz önce yaptığını belirten Yıldırım, MHP’nin çarşamba günü, AK Parti’nin de dün, Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı adayı göstermek üzere grup kararı aldığını anımsattı.

"BİZ BU SEÇİME EN SAĞLAM ÇATI ALTINDA GİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, birbirine yakın, memleket, millet için benzer fikirleri olan partilerin beraber hareket etmesine de imkan sağladığını anlatan Başbakan Yıldırım, bu durumun siyaseti ve yönetimi daha da güçlü hale getireceğine inandıklarını dile getirdi. Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Biz bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir bizim ittifakımız aziz milletimizdir. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı ruhu vardı. Adayımızı belirlerken sadece ve sadece Türkiye’nin aydınlık geleceği ve milletimizin refahı mutluluğu söz konusu olmuştur. Biz birbirine kaybettirmenin değil, topyekün Türkiye’nin kazanmasını esas alıyoruz. Dolayısıyla adayımızı milletimizin işaret ettiği doğrultuda belirledik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, cumhur ittifakının ortak adayı olarak seçimlere katılacak. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile aldığımız bu kararın ülkemiz, milletimiz, siyasi hayatımız ve adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapılacak seçimlerin ülkemiz için milletimiz için hayırlara vesile olmasını diyorum.”

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN İNCE YORUMU: HAYIRLI UĞURLU OLSUN

CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olarak açıklandığının hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, “Hayırlı, uğurlu olsun. Adaylar olacak ve bütün adaylar, kendi projelerini, hedeflerini meydanlarda anlatacaklar. Milletimiz herkesi dinleyecek, sonunda ülke için, millet için en doğru kararı verecektir. 24 Haziran’da söz de karar da milletin olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.