Yıldırım’dan ABD Açıklaması: Temennimiz İlişkilerin Kısa Sürede Normale Dönmesi

Başbakan Binali Yıldırım, “Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız” dedi.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde valiler ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Yıldırım, gündemin sıcak konularından olan ABD ile ortaya çıkan vize sorununa ilişkin “Hepinizin bildiği gibi Amerika diplomatik misyonlarının güvenlik zafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Tabi ki biz de ülkemize yakışanı yaptık mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız” dedi.

-“ İDLİB’DE TIRMANAN GERGİNLİĞİ AZALTMA NOKTASINDA BİR KARAR ALINDI”-

 Suriye’de barış kuşağı oluşturmak için gayret gösterildiğini ifade eden Yıldırım “Astana’da 14-15 Eylül’de gerçekleştirilen toplantıda İdlib’de tırmanan gerginliği azaltma ve çatışmaların önüne geçme noktasında bir karar alındı. Şu an itibariyle bu kararın gereğini yerine getirmek bakımından askerlerimiz İdlib’de bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumdalar. Bu çalışmaların nihai amacı Suriye’de kalıcı bir barışın tesis edilmesi ve yıllardan beri devam zulmün sona ermesi” diye konuştu.

-“BU ADIM BÖLGESEL BARIŞI TEHDİT ETMEKTEDİR”-

Yıldırım, 25 Eylül’de gerçekleşen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumuna ilişkin ise şunları kaydetti:

“Irak’taki Bölgesel Yönetimin bir oldubittiyle anlamsız bir şekilde attığı bu adım Irak’ın mevcut statüsünü, toprak bütünlüğünü bozmakta aynı zamanda da ulusal güvenliğimiz için bir tehlike oluşturmakta bölgesel barışı da tehdit etmektedir. Bu terör oluşumlarıyla kol kola girenler Irak’ın tüm kazanımlarını kaybetme olasılığını iyi hesap etmeliler. Biz bölgede yaşayan farklı etnik ve dini gruplara ait insanların hukukunu geçmişte koruduğumuz gibi bundan sonra da korumaya özen göstereceğiz.

-YILDIRIM’DAN VALİLERE: KİMİN BACASI TÜTÜYOR KİMİN BACASI TÜTMÜYOR GÖRMELİSİNİZ

Öte yandan valilerle ilgili düşünce tavsiyelerini paylaşan Yıldırım, “Size düşen önemli görev devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatmaktır. Mesafe koymamaktır. İnsanlarımız sizin yüzünüzü sadece resmi törenlerde görmesin. İnsanımız her zaman sizi yanı başında görmek, sizlerle dertleşmek, acılarını sevinçlerini paylaşmak ister. Önümüzdeki kış şartlarında kimin bacası tütüyor kimin bacası tütmüyor bunu mutlaka görmelisiniz, fark etmelisiniz” dedi.

Güncel teknoloji ve uygulamalardan da en üst düzeyde yararlanılmasını isteyen Başbakan Yıldırım, “Bunun için biz Başbakanlık’ta bakanlıklarımızla birlikte bir çalışma başlattık. E devlet dönüşümünü yaygınlaştırma çalışması. Burada şu ana kadar 35 milyon vatandaşımızın e devlet hizmetinden yararlandığını görüyoruz.

E devlet uygulamasının yaygınlaşmasının zaman tasarrufuna, bürokrasinin azalmasına işaret ettiğini belirten Yıldırım, “Bugüne kadar kamu hizmetlerinin ancak yüzde 30’u e devlet platformuna aktarılabilmiş durumda. O halde yapacağınız valiliklerde bulunan bütün hizmetleri e devlet platformuna aktarmak ve böylece işlerin bürokrasiden kurtulmasını sağlamak olmalı” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.