Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Yıldırım'dan Başkanlık Sistemi Vurgusu

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, kongrede yaptığı konuşmada sesinin kısılması üzerine zor anlar yaşadı. Yıldırım, partililere “Köprüler, yollar tamam ama bir eksiğimiz var, yeni anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız” diye seslendi.

AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılıyor. Kongrede tek genel başkan adayı olarak gösterilen Yıldırım, kürsü konuşmasında zor anlar yaşadı. Konuşması sırasında sesi kısılan Yıldırım, defalarca duraksamak zorunda kaldı. Yıldırım, “Sesime inat. Sizinle muhabbet etmeye devam edeceğiz. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez” dedi.

Bayrak değişiminin, sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralamak için bir araç olduğunu ifade eden Yıldırım, “Aydınlık Türkiye’nin mimarı kurucumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik, gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur” dedi.

-“OPERASYONLAR DEVAM EDECEK”-

Konuşmasında, terör sorununa da değinen Yıldırım, “Buradan milletime ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillere, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar, sona erene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek” diye konuştu.

“Paralel yapılanmalara, bölücü çetelere asla ve asla prim vermeyeceğiz” diyen Yıldırım, “Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye’de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz” mesajını verdi.

-“FİİLİ DURUMU YASAL HALE GETİRMELİYİZ”-

Hükümetin icraatlarını anlattığı konuşmasında, yeni anayasa konusunda da net mesaj veren Yıldırım, partililere, “Köprüler yollar, tamam ama bir eksiğimiz var, yeni anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız” diye seslendi. Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor. Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza ‘sorumsuzdur’ deseniz de Cumhurbaşkanımız Türkiye ve millet sevdalısıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleridir, sorunlarıdır, milletin sevdasıdır. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni bir anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir” diye konuştu.

Yıldırım, kısılan sesinin kendisini iyice zorlaması üzerine, “Bu ses bana yardımcı olmayacak. Siz de zaten yoruldunuz. Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz” dedi. (

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.