Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Yılmaz: Öğrenim Gören Mevsimlik Tarım İşçileri Çocuklarının Sayısı 22 Bin 414

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “2016-2017 eğitim öğretim yılı itibarıyla e-okul sistemine kayıtlı mevsimlik tarım işçileri çocuklarının sayısı 22 bin 414 olarak tespit edilmiştir” dedi.

Bakan Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun mevsimlik gezici tarım işçilerinin eğitim öğretim alan çocuklarının sayısına ve taşımalı eğitim imkanlarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Buna göre, 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibarıyla e-okul sistemine kayıtlı mevsimlik tarım işçileri çocuklarının sayısı 22 bin 414 olarak tespit edildi. Bakan Yılmaz, mevsimlik tarım işçisi aile çocuklarının eğitim öğretim hizmetlerinden faydalanabilmeleri amacı ile 81 il valiliğinden prefabrik okul talebi alındığını, bu talepler doğrultusunda prefabrik okul yapımı ile ilgili çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Yılmaz, mevsimlik tarım işçisi ailelerin öğrencilerinin, 2017/6 sayılı Başbakanlık Genelgesi ve Bakanlığın 2016/5 sayılı Genelgesi hükümleri de dikkate alınarak taşındığını, öğrenci taşıma uygulaması kapsamında taşınan öğrencilere ait istatistikî verilerin Taşımalı Öğrenci Modülü üzerinden alındığını ve mevsimlik tarım işçisi ailelerin öğrencilerine ait sayısal verinin sistem üzerinde tutulduğunu belirtti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.