YSK Başkanı Güven'den İstanbul Açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 31 Mart seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sadi Güven, Seçim sonuçlandı. Bu aşamadan sonra artık itiraz süreci başladı. Salı günü saat 15.00'a kadar ilçe seçim kurullarına itiraz olacak. İlçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süreci var. İlçe seçim kurullarına karşıda il seçim kuruluna itiraz edilebiliyor. İl seçim kuruluna itiraz süresi 1 gündür. İl seçim kurulları 2 gün içinde karar verecek. Bazı kararlar illerde kesinleşiyor. Bu kararlara karşı Yüksek Seçim Kurulu'na da gelinebiliyor. YSK'na da gelinme süreci 3 gün. İnşallah sonuçlar ülkemize ve milletimize hayırlı olur. " dedi. 

YSK verilerine göre İstanbul sonucu kesinleştimi sorusunu cevaplayan Başkan Güven, İstanbul sonucunun kesinleşip, kesinleşmediğini bilemiyorum. Çünkü bir itiraz süreci var. Şu an itibarı benim sisteme taranan toplam 31 Bin 186 sandığın 31 Bin 102 sandık sisteme tanımlandı. 84 sandık şu an sisteme tanınmadı. Sistem yükleme işlemi devam ediyor. Sonuçlar şu an itibarı ile Ekrem İmamoğlu'nun 4.159.650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4.131.761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. Tabi dediğim gibi itiraz süreçleri devam ediyor. 84 Sandık şu anda itiraz edildiği için sisteme tanınmıyor. Dediğim gibi İlçelere ve illere itiraz süreçleri devam edecek." dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Ysk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.