Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

YSK Seçime Girecek Partilerin İsimlerini Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) 24 Haziran’da yapılacak erken seçime girecek partilerin isimlerini açıkladı. Buna göre, 24 Haziran’da yapılacak seçime AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi girebilecek.

 YSK, 24 Haziran’da yapılacak erken seçime girecek partilerin isimlerini açıkladı. YSK Başkanı Sadi Güven’in imzasını taşıyan yazılı açıklamada, 298 sayılı Kanunun 14. maddesinin 11. fıkrası ile 2820 sayılı Kanunun 36. maddesi gereğince illerin en az yarısında teşkilatını kurmuş siyasi partilerin, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi olduğu ifade edildi.

SEÇİME 10 PARTİ GİREBİLECEK

Açıklamada, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin ise AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti ve MHP olduğu belirtilerek “298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun, 14. maddesinin 11. fıkrası ile 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 36. maddesinde öngörülen koşulları taşıyan siyasi partilerin, AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, SP ve Vatan Partisi olduğunun tespit ve ilanına Yüksek Seçim Kurulunca 22 Nisan 2018 tarihinde karar verilmiştir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.