Öne Çıkanlar tbmm palandöken gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi aylin nazlıaka çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi

Ailede Meme Kanseri Öyküsü Olan Kadınlar Dikkat!

Ülkemizde her 8 kadından biri meme kanseriyle mücadele ederken, ailesinde meme kanseri öyküsü olanlarda risk daha da arttığını belirten Dr. Buğra Buyrukçu, "Plastik Kap Kullanımı, Uykusuzluk, Aşırı Çay-Kahve Yasak, Lifli Gıdalar Kurtarıcı" dedi.

Meme kanserinden korunma yöntemlerini anlatan Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, çok önemli uyarılarda bulundu.

Dr. Buğra Buyrukçu, kadınlarda görülen her 4 kanser türünden birinin meme kanseri olduğunu, her yıl dünyada yaklaşık 1.5 milyon kadının bu kansere yakalandığını söyledi. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis ve yaşam tarzı değişikliğinin büyük önem taşıdığını bildiren Dr. Buyrukçu, özellikle birinci derece yakınlarında meme kanseri öyküsü olanların çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Alınacak tedbirlerin başında kullanılan ürünler ve yeme-içmenin geldiğini kaydeden Dr. Buyrukçu, şu uyarılarda bulundu:

Plastik Ürünler Çok Zararlı

“Alüminyum içeren koltuk altı terleme engelleyici ürünler kesinlikle kullanılmamalı. Sigara ve alkol azaltılmalı, yemekler plastik kaplarda saklanmamalı. Plastik su şişesi, plastik çay veya kahve kapaklarının kanser riskini arttırdığı unutulmamalı. Bu plastikler üzerindeki pet numaralarına çok dikkat edilmeli.Özellikle 3-5-7 numaralı plastiklerin kullanılmamasına özen gösterilmeli. Örneğin kahve alırken bardağın üzerine konulan kapak 3 numaralı plastik ve tehlikeli…”Dr. Buğra Buyrukçu, sadece kansere yakalanmamak için değil, meme kanseri olduktan sonra da uyarıların dikkate alınmasını, beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. Dr. Buyrukçu, şöyle devam etti:


Lifli Gıdalar Tüketin, Karanlıkta Uyuyun

“Lifli gıdaları tüketmek yaşam tarzı haline getirilmeli. Brokoli, lahana, karnabahar, çiğ havuç, kimyon, kişniş, anason, kereviz ve enginar sofraların vazgeçilmezi olmalı. Bol bol su içilmeli, kafein miktarı azaltılmalı, içilecekse filtre kahve tercih edilmeli. Yine meme masajı önemli. Meme başından başlayıp saat yönüne doğru çok hafif bastırarak yuvarlağın dışına doğru düzenli masaj yapılmalı. Düzenli sauna dolaşımı arttırdığı gibi akşam uykusu da meme kanserinden korumada etkili. Cep telefonundan uzakta ve mutlaka karanlıkta uyunmalı. İnsan vücudu için çok faydalı olan ve karanlıkta salgılanan melatonin hormonu, yeterli karanlık sağlanamıyorsa dışarıdan takviye olarak alınabilir. Östrojen hormonunun meme kanseri riskine karşılık ise mutlaka östrojen detoksu tedavisi öneriyoruz…” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Meme Kanseri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.