Güneş Yanığına Dikkat

Yazın sıcak günlerinde yaşanan güneş yanıkları için Dr. Buğra Buyrukçu, bazı önerilerde bulundu.

Ankara Kişisel Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Dr. Buğra Buyrukçu, özellikle yaz aylarında güneş yanığı sorunuyla karşılaşanlar için tavsiyelerde bulundu. Güneş yanığı belirtilerinin saatler veya günler sonra ortaya çıkabileceğini belirten Buyrukçu, çözüm olarak açık tenli insanların günde en az üç kez, koyu tenlilerin ise günde iki kez güneş kremi kullanması gerektiğini söyledi.

"Yoğurt Değil Sarı Kantaron Kullanın"

Hafif yanıklarda ıslak havlu tatbiki yapılmasını öneren Buyrukçu, bitkisel yöntemlerle tedavi yapılabileceğine dikkat çekerek “Lavanta ve papatya uçucu yağlarından kompres veya aromatik banyo şeklinde yararlanılır. Öküzgözü çiçeklerinden, papatya ve tıbbi nergis çiçeklerinden hazırlanan infüzyon ile ılık kompres yapılabilir” dedi. Dr. Buyrukçu, derin yanıklarda mutlaka uzman hekime başvurulması gerektiğinin altını çizerken, yara ve yanık tedavisi için "halk arasında yaygın olarak bilinen diş macunu veya yoğurt değil sarı kantaron yağından yararlanılmalıdır” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.