Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

“Haz Veren Her Şey Bağımlılık Yapabilir”

Bağımlılık hakkında çalışma yapmayı, bilgi edinmeyi isteyen herkes için bir başvuru kaynağı yayımlandı. Prof. Dr. Tayfun Uzbay’ın yeni kitabı “Hazdan Bağımlılığa” bağımlılık ve bağımlılığın insan beyni ile doğrudan ilişkisini anlatıyor.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, bağımlılık kavramını anlattığı yeni kitabı “Hazdan Bağımlılığa” birçok bağımlılık alanında güncel bilgiler veren bir başvuru kaynağı özelliği taşıyor. Üç bölümden oluşan kitapta bağımlılığın tüm yönleri ele alınmak istenmiş.

İlk olarak bağımlılığı biyolojik bir yaklaşımla ele alan Prof. Dr. Uzbay, bağımlılık yapan maddelere dayalı bağımlılık tiplerini tarif ediyor. Bunun ardından bağımlılığın sosyokültürel boyutuna geçen Prof. Dr. Uzbay, son bölümde çeşitli bağımlılık tipleri konusunda bilgileri güncelliyor. Yeme, alışveriş, kumar ve seks bağımlılığı gibi okurların aşina olacağı bağımlılıkları anlatan Prof. Dr. Uzbay, bağımlılık alanında çalışma yapmak isteyen herkesin kullanabileceği bir kaynak yayın hazırladı.

“Bağımlılık Yapan Tüm Eylem Ve Nesnelerin Ortak Özelliği Haz Verici Olmalarıdır”

Prof. Dr. Uzbay’ın Hazdan Bağımlılığa’sından bir pasaj:

“Bağımlılık insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır. Bağımlılık yapan tüm eylem ve nesnelerin ortak özelliği haz verici olmalarıdır. İnsani hazların tümü evrenseldir ve haz veren her şey bağımlılık yapabilir. İnsanlar sadece çeşitli maddelere bağımlı olmazlar. Kumar, alışveriş, çeşitli gıdalar, seks, internet ve medya gibi insanların dikkatini çeken veya kullanmaktan hoşlandıkları birçok nesne ve yapmaktan hoşlandıkları eylem de bağımlılığa yol açabilir. Bu kitapta karmaşık ve bilimin farklı alanlarını ilgilendiren bir olgu olarak gelecekte de sorun olmaya devam edecek gibi görünen bağımlılık, tüm yönleriyle anlaşılır bir şekilde ele alınmaya çalışılmış ve her zaman gerek toplum gerekse medya için önemli bir ilgi odağı olan bağımlılık hakkında yanlış anlamalara neden olan bazı inanış ve yanlış değerlendirmelerin düzeltilmesi ve okuyucunun aydınlatılması amaçlanmıştır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.