Öne Çıkanlar tbmm gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken çin Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

İyi Diş Bakımı Tedavi Masraflarını Azaltıyor

Diş Hekimi Pertev Kökdemir vatandaşlara “Paranızın cebinizde kalmasını istiyorsanız, dişlerinize çok iyi bakın” diye seslenirken, düzenli yapılan koruyucu diş bakımının, tedavi masraflarını 10 katı kadar azaltabildiğini belirtti.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir  yaptığı yazılı açıklamada, “İyi bir ağız sağlığı pahalı diş tedavileri için harcanacak fazla para kaybını önler ve sağlığınızı uzun süre korur” dedi.

Düzenli diş fırçalama, diş ipi ile yapılan iyi bir ağız hijyeni ve ayrıca ihmal edilmeyen diş hekimi kontrollerinin; yaşam boyu diş tedavisi harcamalarını azaltmakla kalmayacağını aynı zamanda diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine de katkıda bulunacağını ifade eden Kökdemir, şu önerilerde bulundu:

-İYİ BİR DİŞ BAKIMI NASIL YAPILIR?-

“Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmak için, onlara iyi bakmanız gerekir. Biz diş hekimleri olarak; dişlerin çevresinden, diş ve diş eti arasından bakteri plağının uzaklaştırılması için günlük diş fırçalama ve diş ipi kullanımını öneririz. Diş ipi kullanmadan, sadece diş fırçalanarak yapılan ağız bakımında plağın yüzde 35’i temizlenmemektedir. Uzaklaştırılmamış dental plak; çürük ve diş eti hastalıklarına sebep olan bakterileri içerir.”

-BOL BOL SU İÇİN-

Yenilen şeker miktarının azaltılmasının dişlerin korunması açısından önemli olduğunu aktaran Kökdemir, “Özellikle şeker, tatlı, asitli içecekler ve meyve sularını tüketiyorsanız; hemen ardından dişler fırçalanmalı ve diş ipi kullanılmalıdır. Atıştırmalık olarak meyve tüketilmesi ve içecek olarak bol bol su içilmesinin yapılacak en doğru davranışlar olduğu unutulmamalıdır” dedi.

-DİŞ TAŞLARINIZI TEMİZLETİN-

Kökdemir: “Diş bakımı, düzenli diş hekimi kontrolleri ve profesyonel diş temizliği yapılmasını da içerir. Ağız muayenesi; erken diş çürüğü belirtileri, dişeti hastalıkları ve başka bir problem olup olmadığının tespit edilmesi açısından oldukça önemlidir. Diş temizliği ayrıca dişeti hastalıklarına sebep olan tartarın (diş taşı) uzaklaştırılmasını sağlar. Tartar, diş fırçalayarak ve diş ipi kullanımı ile temizlenemeyecek kadar serttir. Ancak diş hekimi tarafından temizlenebilir.”

-MASRAFLAR NASIL 10 KATI KADAR AZALIR?-

Düzenli yapılan koruyucu diş bakımının, tedavi masraflarını 10 katı kadar azaltabileceğini söyleyen Kökdemir, şunları kaydetti:

“Bu da demektir ki, eğer diş bakımına ve kontrollere erken yaşta başlanırsa, diş problemleri önemli derecede azalır. Hatta dişler hiç çürümeyebilir. Ayrıca dolgu yapılması gereken küçük çürükler; kanal tedavisi ya da kuron protezlerinden daha az masrafa neden olur. Çoğu diş tedavisinin (dolgu, kuron, total protezler) ömürlük olmadığı bilinmelidir. Birkaç yılda bir tekrarlanması gerekebilir. Eğer eksik diş varsa en iyi tedavi şekli dental implantlardır. Bu implantlar yaşam kalitesi için çok iyidir ancak çok da pahalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.