Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye

Manisa’da Bulantı, Kusma Ve İshal Şikayetleri İle Acil Servise Başvuran Askerlerden Biri Öldü

Sağlık Bakanlığı, Manisa 1.Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığı’nda bulunan askerlerin bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile acil servislere başvurduğunu belirterek, olaydan 828 askerin etkilendiğini, 59 askerin yatarak tedavi gördüğünü, bir asker yoğun bakımda olduğunu bir askerin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Manisa’da askerlerin yemekten zehirlendiğine yönelik haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Manisa 1.Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığı’nda bulunan askerlerin bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile acil servislere başvuruda bulunduğu belirtildi.
Bakanlığın Türkiye Halk Sağlığı Kurumundan biri profesör iki mikrobiyoloji uzmanı, bir mikrobiyoloji doçenti uzman, beş epidemiyoloji uzmanı ve iki enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmak üzere 10 kişilik bir ekibi özel uçakla Manisa’ya intikal ettirdiği bildirilen açıklamada, Manisa Kamu Hastanelerinden görevlendirilen beş hekim ve beş hemşirenin katılımıyla da toplam 20 kişilik uzman ekibin çalışmalara başladığı ifade edildi.

OLAYDAN TOPLAM 828 ASKER ETKİLENDİ
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, olaydan toplam 828 asker etkilendi. Olay sonucu 59 asker yatarak tedavi görürken, bir asker yoğun bakıma alındı. Bir asker ise bugün Merkez Efendi Devlet Hastanesinde vefat etti. Bakanlık, vefat eden askere, İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılacağını ve kesin ölüm nedeninin tespit edileceğini bildirdi.
Olay yerinde halen iki Acil Yardım Ambulansının hazır bekletildiğini ve şikayeti olan askerlerin, oluşturulan 150 kişilik revirde sağlık ekiplerince değerlendirilerek müşahedeye alındığı, gerekli görülenlerin hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.