Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Sosyopatlık Belirtileri

Küçük yaşlarda yaşanan bazı psikolojik sorunlar ileriki yaşlarda çok önemli kişilik bozuklukları olarak meydana çıkabiliyor. Kurallara uymayan, verilen cezalardan kendine göre dersler çıkarmayan ve hoş olmayan davranışları sürekli devam ettiren bireylerde sosyopatlık belirtileri görülüyor. Bu kişiler genel olarak küçük yaşlarda ilgisiz, sevgisiz ya da sürekli şiddete maruz kaldığı için büyüdüklerinde vicdan mekanizmaları çalışmayan duyarsız insanlar oluyorlar.

Genellikle 15- 22 yaş aralığındaki insanlarda görülen sosyopatlık kişide pişman olma ve utanma gibi hisleri öldürür. Acıya karşı dayanıklı olan ve karşılaştıkları olumsuzluklar karşısında soğukkanlılıklarını kaybetmeyen sosyopatların en belirgin özelliklerini insanlara hükmetme isteği oluşturur.

Sosyopatlık belirtileri arasında inandırıcılık da bulunur. İyi niyetli insanları çok kolay bir şekilde kendilerine inandırabilirler. Çünkü oldukça abartılı konuşur, yalanda sınır tanımayarak kendilerini olduğundan farklı göstermeye çalışırlar. Soyopatlık belirtileri gösteren insanların genelde yalnız oldukları görülür. Sosyal ilişkileri oldukça zayıf olan sosyopatlar, başkalarının yaptığı planları önemsemezler. Bu insanlar hayal dünyası içerisinde yaşarlar ve sorguladığınızda anında öfkelenerek tepki gösterirler.

Çoğu zekidir, ancak zekâlarını diğer insanları kandırmak için kullanırlar. Yüksek IQ’lu olanlar toplum için gerçek bir tehdit unsuru oluştururlar. İşte bu nedenle yasalara yakalanmadan cinayet işleyebilen seri katillerin çoğunda soyopatlık belirtileri görülür.

Şiirsel bir dilleri bulunur. Sözcükleri çok ustaca kullanırlar. İnsanları konuşmalarıyla kendilerine hayran bırakacak kadar iyi hatiptirler. Öykü anlatma ve şiir okumada ustadırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turan ilgin 6 yıl önce

Metropollerde oranları 90/100 civarında.7 yaşında sosyopat oluşmuş gözüküyor.seneye kitabım çıkıyor.sosyopatların uzaktan tespitleri,korunma yöntemleri,oluşum durumları ayrıntılı olarak incelendi.