Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4

"Testlerde De Adalet İstiyoruz"

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, "Ciddi risk grubunda olan sağlık çalışanlarına düzenli test yapılmazken bazı kurum veya kişilere ayrıcalık tanınması akla ve mantığa uymamakta, vicdanlara sığmamaktadır." dedi. 

Covid-19 test yaptırmalarda eşitsizlik yapıldığını belirten Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Bacaksız, "Cumhurbaşkanına yakın ekibe her gün test yapılırken, ciddi risk grubunda olan sağlık çalışanlarına düzenli test yapılmaması akla ve mantığa uymamakta, vicdanlara sığmamaktadır. Türkiye’de milletvekilleri, danışmanları gibi ayrıcalıklı kesimlere sırf tarama amaçlı düzenli Covid-19 testi yapıldığı bilinmektedir. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Cumhurbaşkanına yakın ekibe her gün test yapıldığını açıklamıştır. Türkiye'de teste ulaşma açısından ayrıcalıklı bir kesimin oluştuğu görülmekte, siyasi iktidarın adaletsiz uygulamaları insan sağlığı üzerinden de devam etmektedir. " dedi. 

"Türkiye'de 7 bin 428 sağlık çalışanı Covid-19’a yakalanırken, 112 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir"

Pandemi hastanelerinde tüm branşlardan ve farklı unvanlardan sağlık çalışanları salgınla fedakârca mücadele etmekte, büyük bir risk altında çalışmakta olduğunu belirten Bacaksız, "Aynı şekilde Aile Sağlığı Merkezi çalışanları da yüksek risk altında hizmet vermektedir. Türkiye'de 7 bin 428 sağlık çalışanı Covid-19’a yakalanırken, 112 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir. 
Yüksek risk altında hizmet vermelerine ve 100’ü aşkın kayıp vermelerine rağmen sağlık çalışanlarına pandeminin başından beri geçen 7 ayda düzenli PCR testi yapılmamıştır. Genel Sağlık-İş olarak bu konuda yaptığımız tüm çağrılar sonuçsuz kalmıştır.  Sağlık çalışanlarına semptomatik olana kadar test yapılmamaktadır. Sağlık çalışanının sağlığı önemsenmemekte aynı zamanda asemptomatik dönemde bulaş riskini arttırmakta ve tedavinin aksamasına sebep olmaktadır." dedi. 

"Sağlık çalışanlarına rutin olarak haftada bir PCR testi uygulanmalıdır"

Bacaksız, "Ciddi risk grubunda olan sağlık çalışanlarına düzenli test yapılmazken bazı kurum veya kişilere ayrıcalık tanınması akla ve mantığa uymamakta, vicdanlara sığmamaktadır. Sağlık Bakanlığı, testlerin kime ve hangi kriterlere göre yapıldığı şeffaf olarak açıklamalıdır. Sağlık çalışanlarına rutin olarak haftada bir PCR testi uygulanmalıdır. PCR testi pozitif olan sağlık çalışanlarının ailelerine ve temas ettikleri kişilere de test yapılmalıdır." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.