Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4

Tüp Bebek Masrafı Yarı Yarıya Düşüyor, Şans Artıyor

Çocuk sahibi olmaya çalışan çiftlerin çoğu, bu yolda zaman zaman kendilerini kafaları karışmış ve adeta tükenmiş hissederler. Çünkü tüp bebek tedavisi hem zorlu hem de yüksek maliyeti olan bir tedavi biçimidir. Üstelik en iyi koşullarda bile başarı oranı sınırlıdır.

Gebelik şansını ikiye katlayan, daha az maliyetli ve daha düşük dozda ilaç kullanılan bir teknik olan “Mini IVF” sayesinde özellikle 40 yaş üstü veya tekrarlayan tedavilerle yorgun düşmüş çiftler için yeni bir umut var.

Masraf Düşüyor Şans Artıyor

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen tedavinin esasının, ovulasyonu uyarmak için verilen CC (klomifen sitrat) içeren hapın 10-12 gün kadar kullanılmasına dayandığını belirtti. Görgen, “Bu ilaç beynin üst merkezindeki östrojen alıcılarını bloke ederek, ovulasyonu uyarır. CC, beyinde hipotalamusun FSH ve LH salgısını uyarmasına sebep olur. Bu hormonlar kadının aylık döngüsünü oluşturan hormonlardır” dedi.
Kullanılan ilacın düşük maliyeti nedeniyle, tedavi masrafları yarı yarıya düşürdüğünün altını çizen Görgen, “Bu tedavi boyunca yumurtaların gelişimi ultrasonografiyle kontrol edilir. İstenilen boyuta ulaştığında da beş dakikalık bir işlemle toplanır” ifadesini kullandı.

40 Yaş Üstüne İyi Haber

Bu yeni tedavinin sadece yüksek gebelik oranları sağlamadığını aynı zamanda 40’lı yaşlardaki kadınların gebelik şanslarını yükselttiğini de ortaya koyduğunu dile getiren Tüp Bebek Uzmanı Görgen, yapılan araştırmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Alışılmış tedavi yöntemlerinin sonuçlarıyla karşılaştırıldığında 40 yaş ve üstünde Mini IVF iki kat daha başarılı olmaktadır. Mini IVF, 2013 yılında Boston’da yapılan Amerikan Üreme Sağlığı Derneği (ASRM - The American Society for Reproductive Medicine) kongresinde “Mini  IVF “ uygulanan  520 kadın ve gebelik  başarı oranlarına ilişkin verilerin sunulmasıyla tüm dünyada tercih edilen bir yöntem haline geldi.”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.