Demirkubuz Filmleri Selanik Film Festivali ve Asya Pasifik Ödüllerinde

En İyi Film dalında Zeki Demirkubuz’un yönettiği Kor, Asya Pasifik Ödüllerinde En İyi Yönetmen ve Aslıhan Gürbüz ile En İyi Kadın Oyuncu dalında da aday gösterildi.

Dünya film üretiminin yarısının gerçekleştiği bölgede on yıldır düzenlenen Asya Pasifik Ödülleri için bu yıl 43 ülkeden 303 film ön elemeye katılmıştı. Demirkubuz’un yönettiği Kor filmi üç dalda aday gösterildi.



Ödüllerin onuncu yıl dönümünde jüride hepsi daha önce Asya Pasifik jüri başkanlığı yapmış önemli sinemacılar da yer alıyor. Ödül Töreni, 24 Kasım’da Avustralya’nın Brisbane kentinde gerçekleşecek.

Demirkubuz’un Bütün Filmleri Selanik’te

3-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 57. Selanik Uluslararası Film Festivali, Demirkubuz'un tüm filmlerinden oluşan bir retrospektife yer veriyor.
Festivalin Balkan Survey bölümünde yer alacak olan retrospektif daha önce Toronto Film Festivali, Viennale, Era New Horizons Film Festivali  gibi saygın festivaller ile Film Society of Lincoln Center, Anthology Film Archives, Brüksel Sinematek gibi onlarca  merkez, üniversite ve müzelerde yapılan toplu gösterimlerden sonra, yönetmenin 11 filminin tamamının gösterildiği ilk etkinlik olma özelliği taşıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.