Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi facebook aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Barcelona'dan Tarihi Zafer

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Barcelona, 4-0’ın rövanşında  PSG'yi 6-1 mağlup ederek tur atlayarak tarihi bir zafere imza attı.  

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona  taraftarlarına tarihi bir gece yaşatarak çeyrek finale yükseldi.  

İlk maçta deplasmanda PSG'ye 4-0 mağlup olan Barcelona, rövanşta maça hızlı başladı ve 3. dakikada öne geçti.  Rafinha'nın sağ kanattan ortasını uzaklaştırmaya çalışan PSG defansının hatasında araya giren Luis Suarez, kafa vuruşuyla topu kaleye gönderdi. 1-0
 
PSG karşısında atkalarını artıran Barcelona aradığı ikinci golü 40. Dakikada buldu. PSG defansının zor anlar yaşadığı pozisyonda Suarez'in ara pasında ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Iniesta, zor pozisyonda topu kaleye doğru çevirdi. PSG'li Layvin Kurzawa, ters bir vuruş ile topu  kendi̇ kalesi̇ne gönderdi̇. 2-0
 
Barcelona bu golle soyunma odasına 2-0 önde gitti.
 
İkinci yarıya da hızlı başlayan Barcelona, 49. Dakikada farkı 3'e çıkardı. Neymar'ın ceza sahasında PSG'li Meunier tarafından düşürülmesinin ardından hakem Deniz Aytekin penaltı noktasını gösterdi. Lionel Messi, penaltıyı gole çevirerek takımını 3-0 öne geçirdi.

PSG, üç farktan sonra toparlanmaya başladı. 52. dakikada Cavani'nin şutunda top direkten döndü. 62. dakikada Cavanni bu sefer affetmedi ve farkı ikiye indiren golü attı. Lucas'ın uzun ara pasında topla buluşan Cavanidüzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 3-1

PSG. attığı bu golden sonra biraz rahatladı. Fakat Barcelona'nın maçı bırakmaya niyeti yoktu. 

Neymar 88'inci dakikada frikikten ve 90+1 dakikada Suarez'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını gole çevirerek skoru 5-1 yaptı. 

Son dakikalarda nefeslerin tutulduğu mücadelede 11 kişiyle PSG sahasına hucum eden Barcelona turu getiren golü 90+5 dakikada Neymar'ın ceza sahasına doldurduğu topa gelişine vuran Sergi Roberto ile bularak tarihi bir zafer yakaladı ve adını çeyrek finale yazdırdı. 




Borussia Dortmund Çeyrek Finalde

Gecenin diğer maçında  Borussia Dortmund, ilk maçta deplasmanda 1-0 yenildiği Portekiz temsilcisi Benfica'yı 4-61 ve 85. dakikalarda  Aubameyang attığı üç gol ve 58. dakikada Pulisic attığı gol ile 4-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.