Öne Çıkanlar tbmm palandöken çin gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi milliyetçi hareket partisi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

Beşiktaş Bursaspor'u Konuk Edecek

Spor Toto Süper Lig’in 14. Haftasında Beşiktaş Beşiktaş, Bursaspor’u konuk edecek. Beşiktaş Bursaspor maçı bu akşam nefes kesen bir mücadeleye sahne olacak. Karşılaşma öncesinde iki takımda hazırlıklarını tamamlandı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ile Kadıköy'de berabere kalıp ligde istediği sonucu alsa da Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev karşısında aldığı ağır yenilgi üzerine bu akşam gerçekleşecek olan Bursa Spor maçından galip ayrılıp moral kazanmak istiyor.

Beşiktaş 29 puan ile ikinci sırada yer alırken Bursaspor ise 24 puan ile dördüncü sırada yer alıyor.Siyah beyazlılarda sarı kart cezalısı olan Quaresma forma giyemeyecek.

Beşiktaş - Bursaspor Maçı Hangi Kanalda, Saat Kaçta, Ne Zaman?

Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki mücadele, 10 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da Vodafone Arena'da yapılacak. Karşılaşmayı, hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Zorlu mücadele Lig TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler:

Beşiktaş: Tolga, Gökhan Gönül, Rhodolfo, Tosic, Adriano, Gökhan İnler, Hutchinson, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Aboubakar ve Cenk Tosun
Bursaspor: Harun, Erdem Özgenç İsmail Konuk Tomas Sivok Aziz Behich Jarquera Merter Del Valle Batalla John Deniz Yılmaz

Yasak Bitiyor

Beşiktaş ile Bursaspor arasında son sekiz yılda yapılan maçlarda deplasman taraftarına maç yasağı vardı. Ancak yeni uygulamayla bu bugün sona eriyor. Karşılaşmayı 1900 Bursasporlu izleyecek. Taraftar saat 12.00’de Bursa Büyükşehir Belediye Stadının doğu tribünü önünden otobüslerle toplu olarak Vodafone Arena’ya götürülecek. Kafile harici gidenler emniyet tedbirlerdi nedeniyle biletleri olsa dahi stada alınmayacak.

REKABETİN TARİHİ

Beşiktaş ile Bursaspor, ligde 95. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında, Bursaspor'un ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi'nde mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan 94 lig maçından 42'sini Beşiktaş, 16'sını Bursaspor kazandı, 36 maç da berabere sonuçlandı.

Rekabetteki son 6 maçı kazanan siyah-beyazlıların ligdeki 127 golüne, yeşil-beyazlılar 84 golle karşılık verdi.
Geçen sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı. İkinci yarıda, 11 Nisan 2016 tarihinde yapılan Vodafone Arena'nın açılış maçından da siyah-beyazlılar 3-2 üstün ayrıldı.

BEŞİKTAŞ, SON 12 MAÇTAN BİRİNİ YİTİRDİ

Beşiktaş, biri hükmen olmak üzere Bursaspor ile ligde yaptığı son 12 maçtan 10'unu kazandı, birinde berabere kaldı, sadece birini yitirdi.
Siyah-beyazlılar, 2010-2011 sezonunda İstanbul'daki maçı 1-0 kazandı, Bursa'da yapılması gereken karşılaşma, ev sahibi takım taraftarlarının maç öncesi stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle başlamadan iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, karşılaşmayı 3-0 hükmen Beşiktaş lehine tescil etti. Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda Bursa'da 2-1, İstanbul'da 3-1 galip geldi. 2012-2013 sezonunda İstanbul'daki randevu 3-3 bitti, Bursa'da ev sahibi ekip 3-0 kazandı. 2013-2014 sezonunda Beşiktaş, deplasmanda 3-0, evinde 1-0 galip geldi. 2014-2015'te ise Beşiktaş, Bursa'da 1-0, İstanbul'da da 3-2'lik skorlarla gülen taraf oldu. Geçen sezonki müsabakaları da siyah-beyazlılar Bursa'da 1-0, İstanbul'da da 3-2'lik skorlarla kazandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.