Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

Deaflympics 2017 Açılış Töreni İle Başladı

Türk spor tarihi ve Deaflympics tarihinin en büyük organizasyonlarından biri olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat oyunları dün Samsun’da gerçekleştirilen büyük açılış töreniyle başladı. Deaflympics ile 6 kıtadan 97 ülke, 3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcı bir araya geldi.

Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen açılış seremonisinde tüm ülkelerin sporcuları, antrenörleri ve delegeleri geçit töreninde tribünleri selamladı. Geçit töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, gönderdikleri mesajlarla 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek tüm sporculara başarılar diledi.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın katılımcılarının, sporu, sesleri haline getirdiğini dile getiren Çağatay Kılıç, "23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları gibi prestijli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmak, benim de memleketim olan güzel Samsun için heyecan verici bir tecrübe olacak." ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından ICSD marşı çalındı ve 30 Temmuz’daki kapanış seremonisine kadar Samsun’da dalgalanacak olan ICSD bayrağı göndere çekildi.

Olimpiyat Ateşini Ertuğrul Bursa Yaktı

Deaflympics Samsun 2017’nin meşalesini stadyuma, Türkiye’ye Deaflympics tarihinde ilk madalyayı kazandıran milli güreşçi İsmail Otamış getirdi. Ardından meşaleyi 1997’de futbolda Deaflympics şampiyonluğu yaşamış isimlerden Kemal Baloğlu ve Selahattin Bozdağ devraldı. Meşale son olarak, sekizi yaz, üçü kış olmak üzere tam 11 Deaflympics’i yerinde gören Ertuğrul Bursa’ya geçti. Bursa’nın, 1969’da Gündüz Tekin Onay’ın futbol milli takımına almasıyla başlayan ve önce futbolcu ardından teknik delege olarak 48 yıldır devam eden Deaflympics serüveni, Olimpiyat ateşini yakma onuruna erişmesiyle sürmüş oldu. Anadolu motifleriyle bezeli olan ve üzerinde ICSD’nin dört konfederasyonunun renklerini bir araya getiren meşale, Ertuğrul Bursa tarafından alkışlar eşliğinde yakıldı.

Türkiye'nin En Büyük Sahnesi Kuruldu

Türkiye'de şu ana kadar yapılmış seremonilerdeki en büyük sahne üzerinde bulunan 2 adet özel havuz sistemi sayesinde gösteri boyunca senaryo ve müzikle senkronize su gösterileri gerçekleştirildi. Seyirciler, gösterileri bin 500 metrekarelik ekrandan da takip etti.

Bin 500 Gönüllü Stadyumdaydı

Deaflympics Samsun 2017’de görev yapan, 250’si işitme engelli toplam bin 500 gönüllünün tamamı açılış seremonisi için yeni 19 Mayıs Staydumu’ndaydı. 400 gönüllü sahada görev alırken, bin 100 gönüllü de töreni tribünlerden seyretti.

Güvenlik Önlemleri Üst Seviyedeydi

Deaflympics boyunca güvenlik sıkıntısı yaşanmaması için 3 bin 300’ü özel olarak oyunlarda olmak üzere toplam 5 bin 300 güvenlik mensubu görev alıyor. Açılış seremonisinde de, görev yeri Samsun olan güvenlik mensuplarının yanı sıra, çevre illerden de çok sayıda güvenlik görevlisi görevdeydi.
  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.