Fenerbahçe Beko Seride Durumu 2-2'ye Getirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 82-73 mağlup ederek seride durumu 2-2’ye getirdi.

Karşılaşmada ilk sayılar Anadolu Efes’ten gelirken; Fenerbahçe Beko Ali Muhammed ile durumu 3-2 yaptı. Anadolu Efes Vailije Micic ile sayılar üretse de Nicolo Melli ile sayılar bulan ve farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Beko ilk çeyreği 25-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Kostas Sloukas’ın basketiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Ahmet Düverioğlu’nun smacıyla skoru 31-19 yaptı. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline geçiren, Rodrigue Beaubois ve Sertaç Şanlı ile sayılar üreten Anadolu Efes, Adrien Moerman’ın turnikesiyle bir anda farkı 1 sayıya kadar indirdi (38-37). Çeyreğin son dakikalarında iki takım da hücumda sıkıntılar yaşasa da Fenerbahçe Beko, Nicolo Melli ve Ahmet’in sayılarıyla soyunma odasına 42-37 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıya iyi başlaya Anadolu Efes üst üste sayılar üreterek skor avantajını eline geçirdi. (46-49). Karşılıklı sayılara sahne olan çeyreğin son bölümlerinde Nicolo Melli’nin üç sayılık isabeti ile Fenerbahçe Beko maça denge getirdi(53-53). Luigi Datome ile 56-53 öne geçen Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas’ın basketleriyle farkı 6’ya çıkararak final periyotuna 62-57 önde girdi. 

Son çeyreğe etkili başlayın Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğü ile Ergin Ataman’a mola aldırdı. Mola dönüşünde üst üste sayılar üreterek farkı bir sayıya indiren Anadolu Efes’e Melih Mahmutoğlu üç sayılık isabetle karşılık verdi(72-68). Son bölümde hücum ritmini eline geçiren Fenerbahçe Beko, mücadeleden 82-73 galip ayrılarak seride durumu 2-2 getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.