Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Finalin Adı: Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final üçüncü maçında Tofaş’ı deplasmanda 76-71 mağlup ederek yarı final serisini 3-0 yaptı ve adını finale yazdırdı.

Mücadeleye Ali Muhammed ve Melih Mahmutoğlu’nun üçlükleriyle iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko, 9-0’lık seriyle rakibine erken mola aldırdı. Mola dönüşü Kalinic, Melli ve Guduric’le sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe Beko, ilk periyodu 14-25 önde tamamladı.

İkinci yarıya da boyalı alanda etkili başlayan Fenerbahçe Beko, Ahmet, Kalinic ve Sloukas’ın basketlerinin ardından Melli ve Melih’in 5-0’lık serisiyle rakibine mola aldırdı: 21-36. Mola dönüşü üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 28-42’lik skorla önde gitti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci yarıda hücumlarda topu iyi paylaşan Fenerbahçe Beko, farkın 10 sayıya inmesinin ardından hücumda Sinan, Kalinic ve Ali Muhammed’le vites yükseltti ve farkı birden 21 sayıya kadar çıkardı ve üçüncü periyodu 43-61’lik üstünlükle tamamladı. 

Dördüncü periyoda evsahibi ekip çok hızlı başladı  ve ilk 5 dakikada 18-4'lük bir seri yakalayarak farkı 4 sayıya kadar indirdi. 61-65. Obradovic’in molasının ardından karşılıklı kaçan hücumların sonrasında karşılıklı sayılar ile devam eden mücadelede Tofaş Mejia’nın üçlüğü farkı 1 sayıya kadar indirsede karşılaşmayı Fenerbahçe Beko 76-71 kazandı. Fenerbahçe Beko bu galibiyet ile seride durumu 3-0 yaparak adını finale yazdırdı ve Anadolu Efes'in rakibi oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.