Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Galatasaray, Antalya'dan 3 Puanı Tek Gol İle Aldı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun 8. haftasında Antalyaspor’u deplasmanda 1-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Hafta içi şampiyonlar ligi'nde deplasmarda iyi oynadığı maçta  Porto'ya mağlup olan Galatasaray Antalyaspor'a Antalya Stadyumu’nda konuk oldu.


Galatasaray maça kalesinde tehlike ile başladı. Galatasaray savunmasının arkasına atılan topta Muslera topu uzaklaştırmak için kalesini terk etti. Bu pozisyonda Muslera rakip forvet Maicon ile çarpıştı ve top boşta kaldı. Boşta kalan topu savunma uzaklaştır.

Dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü eline alan Galatasaray ilk tehlikeli pozisyonunu karşılaşmanın 10. dakikasında yakaladı. Marianon’un sağ kanattan attığı ara pasta Belhanda topla beraber çizgiye kadar indi. Yerden penaltı noktasına doğru çıkardığı ortada Rodrigues gelişine sert vurdu ama top kalecinin kucağında kaldı.

12. dakikada Galatasaray bu sefer uzaktan şut ile gol aradı. Onyekuru’nun pasıyla ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Ndiaye'nin vuruşunda top yandan auta gitti.

32. dakikada Antalyaspor maçtaki ilk tehlikeli pozisyonunu bir duran toptan yakaladı. Sağ kanattan kullanılan kornerde ceza sahası içerisinde bir karambol yaşandı ve top arka direğe sekti. Diego’nun şutunda top az farkla üstten auta gitti.

38. dakikada Mariano’nun sağ kanattan etkili ortasında Belhanda’dan önce savunma araya girerek önemli olacak bir pozisyonu kesmiş oldu. nce takımımız çok tehlikeli olabilecek bir pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının son 5 dakikasında takımımız baskıyı iyice arttırarak oyunun kontrolünü ele geçirdi.

45. dakikada sol kanattan Galatasaray adına gelişen atakta  Ömer’in açtığı ortaya Rodrigues ve Cissokho yükseldi. Cissokho kafa topuna çıkarken elini kontrolsüz şekilde kaldırınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Daha sonra hakem Cüneyt Çakır, VAR tavsiyesi ile penaltıyı iptal etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarıya Galatasaray etkili başladı. 48. dakikada Ömer’in ortasını Antalyaspor savunması uzaklaştıramayınca top Belhanda’nın önünde kaldı. Rakibinden şık bir çalımla kurtulan Belhanda ceza sahasının hemen dışından çektiği şutta top savunmaya çarparak kornere gitti.

Bu dakikalardan sonra ataklarını artıran sarı kırmızılı ekip 51. dakikada Belhanda’nın ortasında Rodrigues müsait pozisyonda kafayı vurdu anca top üstten auta gitti. 57. dakikaya gelindiğinde Ndiaye çalımlarla rakip ceza sahasına girdiği anda savunma son anda araya girerek şut şansı verdirmedi. 

59. dakikada Ömer’in ortasında topla buluşan Rodrigues şutunu çekti ama top üstünden auta gitti. Maçın bu dakikalarında rakip sahadaki etkinliğini iyice arttıran sarı kırmızılı ekip 65. dakikada ceza sahasının solunda topla buluşan Feghouli sol ayağıyla yerden sert vurdu ancak kaleci Boffin topu ayaklarıyla çıkararak gole izin vermedi. Etkili oyununu devam ettiriren sarı kırmızılı ekip  arka arkaya tehlikeli pozisyonlara girmeye devam etti. 69. dakikada Belhanda ile yaptığı verkaç sonrası yayın üzerinde buluşan Ndiaye şutunu çekti ancak Boffin kurtarışı yaparken zorlanmadı.

73. dakikada Antalyaspor ikinci yarıdaki en tehlikeli atağını geliştirdi. Hakan’ın pasında top ile buluşan Doukara sert vurdu. Sağına gelen topu Muslera iyi çıkararak gole izin vermedi. 77. dakikada Galatasaray Sinan ile çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan savunmanın arkasına sarkan Maicon ceza sahasına çok iyi ortaladı. Sinan’ın kafa vuruşu Boffin’in kucağında kaldı.

Galatasaray aradığı golü 87. dakikada Ryan Donk ile buldu. Sağ kanattan Mariano’nun güzel ortasında çok iyi yükselen Donk'un kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 0-1

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kırmızılı ekip son dakikalarda bulduğu gol ile altın değerinde 3 puanın sahibi oldu.

Anahtar Kelimeler:
GalatasarayAntalyaspor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.