Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Galatasaray, Antalyaspor'u 5'ledi

Galatasaray, Süper Lig'in 25. hafta kapanış maçında Antalyaspor'u 5-0 mağlup etti. Galatasaray bu galibiyet ile puanını 49'a çıkararak zirve yarışından kopmadı. 

Galatasaray karşılaşmaya çok hızlı başladı. Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında Antalyaspor ceza sahasında oluşan karambolde Diagne topu önünde buldu, rakip oyuncu ile girdiği mücadele sonunda Diagne yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi. 3. dakikada yaptığı baskı sonucu topu kapan Ndiaye, ceza sahası dışından şansını denedi ancak top yandan auta çıktı.

17. dakikada Galatasaray aradığı golü buldu. Diagne’nin pasında Sofiane Feghouli, ceza sahası yayının hemen sağında topla buluştu. Feghouli’nin şutunda savunmaya da çarpan top filelere gitti. 1-0

28. dakikada Belhanda ceza sahası dışında top ile buluştu. Şık hareketlerle şut açısı yarattıktan sonra çektiği şut savunmaya çarparak kornere çıktı. 

34. dakikada Antalyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda altı pas çizgisinin üzerinde Bahadır kafayı vurdu, Muslera harika bir refleksle topu kornere çelerek gole izin vermedi. 

40. dakikada Antalyaspor gole bir kez daha çok yaklaştı. Doukara ceza sahası dışından sağ ayağıyla sert vuruşunda Muslera soluna doğru gelen şutu uçarak kornere çeldi. 

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 

Galatasaray ikinci yarıyada rakip kalede baskı kurarak başladı. 47. dakikada sol kanattan kullanılan korner vuruşundan sonra Belhanda, Feghouli ve Mariano üçlüsü çok güzel paslaştı. Mariano’nun arka direğe doğru yolladığı ortada top Donk’a gelmeden savunma araya girerek mutlak bir gol pozisyonunu engelledi. 

62. dakikada Antalyaspor beraberlik golü için önce direğe sonra Muslera'ya takıldı. Sağ kanattan kullanılan kornerde Doğukan’ın yaptığı kafa vuruşu direkten döndü. Pozisyonun devamında top ceza sahası dışında bekleyen Diego’nun önünde kaldı. Diego’nun yaptığı etkili vuruşta Muslera topu kornere çelerek gole izin vermedi.

65. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Belhanda, topu savunmanın arkasına sarkan Onyekuru’nun koşu yoluna bıraktı. Onyekuru yerden yaptığı düzgün vuruşta topu filelere gönderdi. 2-0

Galatabsaray 2 farkı yakaladıktan sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. 68. dakikada farkı 3'e çıkardı. Feghouli’nin sağ kanattan yaptığı yerden ortada savunma pozisyonu uzaklaştırmakta zorlanınca top Ndiaye’nin önünde kaldı. N’diaye altı pasın içerisinde yaptığı dokunuşla topu filelere gönderdi. 3-0

78. dakikada fark 4'e çıktı. N’diaye’nin pasında Feghouli savunmanın arkasına sarktı. Feghouli topu kontrol ettikten sonra hemen yanında daha müsait pozisyonda bulunan Onyekuru’ya pasını iletti. Onyekuru sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla topu filelere göndererek kendisinin 2. takımının 4. golünü kaydetti. 4-0

81. dakikada Antalyaspor bir kez daha gole çok yaklaştı fakat yine direğe takıldı. Topu sürerek ceza sahamıza doğru sokulan Fredy, sağ çaprazdan çok sert vurdu. Muslera’nın son anda çeldiği top direğe çarparak taca çıktı.

90. dakikada Galatasaray farkı 5'e çıkardı. Belhanda’nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci son anda topu çeldi. Pozisyonun devamında top ile buluşan Diagne yaptığı kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 5-0

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 5 farklı galibiyet ile ayrıldı. 

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.