Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Ramil Guliyev Dünya Şampiyonu Oldu

Londra’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonasında Ramil Guliyev 200 metre finalinde 20.09’luk derecesiyle Dünya Şampiyonu oldu.

Fenerbahçe yaptığı açıklamada Fenerbahçe Atletizim Şubesi sporcusu Milli Atlet Guliyev’ in IAAF Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı getiren atlet olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Guliyev yarış sonrası yaptığı açıklamada yarışın zor geçtiğini ve kazanmak için her şeyini ortaya koyduğunu belirrti.  Guliyev açıklamasının devamında “Benim için inanılmaz bir yarış oldu. Sene boyunca yapabileceğime inanıyordum ve yaptım. En büyük isteğimdi bu. Şimdi sıra olimpiyatlarda, umarım madalya gelir” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırm ise Fenerbahçe’nin resmi sitesinden yaptığı açıklamada Guliyev’in  Dünya Şampiyonasında ilk altın madalya kazandıran atlet olmasının kendisini çok gururlandırdığını söyledi. Yıldırım ayrıca “Bu akşam ağlayacak gibiyim. Çok gururluyum. Böyle bir çocuğumuzun Dünya Şampiyonu olmasından dolayı gururluyum. İnşallah diğer sporcularımız da bunları başarır” dedi.

Guliyev’in altın madalya kazanması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tebrik mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guliyev’e tebrik telgrafı gönderdi. Kılçdaroğlu ise sosyal medya hesabı Twitter’dan  “16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli atletimiz Ramil Guliyev'i yürekten kutluyorum” paylaşımında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.