Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Rio 2016'da 8 Madalyanın 3'ü Devşirme Sporcudan

Türkiye’nin 8 madalya ile tamamladığı 2016 Yaz olimpiyatları bu yıl Rio’da gerçekleşti. Dünyada büyük ilgi gören olimpiyat Türkiye gündeminde de geniş katılım gördü.

5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe, Türkiye 55'i erkek, 48'i kadın 103 sporcu ile yer aldı. Olimpiyatlara katılan 103 sporcu'dan 29'u devşirme olarak Türkiye adına mücadele etti. Türkiye adına yarışan 29 devşirme sporcudan 3'ü madalya kazanmayı başardı.

Rio 2016 olimpiyatlarında devşirme 17 sporcuyla katıldığımız Atletizm'de, sadece Küba asıllı Yasmani Copello Escobar ile bronz madalya, 1 sporcuyla katıldığımız Halter'de Türkmenistan doğumlu Daniyar İsmayilov ile gümüş madalya ve 2 sporcuyla katıldığımız güreş'de Dağıstan asıllı sporcu Selim yaşar ile gümüş madalya kazanabildik.

Rio 2016 olimpiyatlarında, devşirme 2 sporcuyla katıldığımız yüzme'de, 1 sporcuyla katıldığımız Kano'da, 1 sporcuyla katıldığımız Boks'ta, 1 sporcuyla katıldığımız Basketbol'da, 2 sporcuyla katıldığımız Masa Tenisi'nde, 2 sporcuyla katıldığımız Judo'da madalya sesi çıkmadı. 2016 Rio olimpiyat oyunlarıda büyük hayal kırıklığı ile tamamlanmış oldu.


Türkiye 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz olmak üzere topladığı 8 madalyayla sıralamada 41'inci olurken; madalyaların 5'i güreşten geldi. Altın madalya ise Taha Akgül imzalı.
Güreşten 5, halter, tekvando ve atletizmden birer madalya kazanılırken; halterde iki olimpiyat sonra ilk kez kürsüyü gördü. Minderde ise 52 yıl sonra ilk kez 5 madalya birden geldi.
Olimpiyat birincisi 121 madalyası ile ABD olurken; Büyük Britanya 67 madalya ile ikinci sırayı aldı. Çin ise sıralamanın üçüncüsü oldu. Olimpiyatlara ev sahipliği yapan Brezilya da başarısını 19. Sırada tamamladı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.