Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Tutunamayan Genç Yıldızlar

Türk futbol tarihi bir dönem parlayıp sonra unutulan genç yıldız adaylarıyla dolu. Aynı jenerasyonda yer alan onlarca yıldız futbolcu adayından sadece birkaç isim kariyerine yükselerek devam ederken geri kalanlar kaybolan yıldızlar arsında yer aldı. Türkiye futbolunda genç yaşta önemli başarılara imza atmış ama kariyerlerinin en iyi noktalarında tutunamamış birçok isim var.

Yıldızı kayan genç yeteneklerden bazıları şu şekilde:

GÖKHAN EMRECİKSİN

Fut­bo­la Ban­dır­ma­’da ilk adımını atan, da­ha son­ra Bo­lus­po­r’­da yıl­dı­zı­nı par­la­tan Gök­han, gös­ter­di­ği performans ile An­ka­ra­gü­cü­’ne transfer oldu. Bu­ra­da oy­na­dı­ğı fut­bol­la 4 bü­yük­le­rin trans­fer lis­te­si­ne gir­en ve 2008-09 se­zo­nu­nun dev­re ada­sın­da Fe­ner­bah­çe­’ye trans­fer ol­an Enreciksin için Fenerbahçe serüveni uzun sürmedi ve Kay­se­ris­po­r’­a sa­tıl­dı. Son­ra­sın­da Ma­ni­sa, Kon­ya, Ela­zığ ve Göz­te­pe­’de oy­na­yan Gök­han’ın hızlı gelişen yükselişini hızlı bir düşüş takip etti.

BERKANT GÖKTAN

16 ya­şın­da Ba­yern Mü­nih A Ta­kımı’na çağ­rı­lan, ilk ma­çı­nı 18 ya­şın­da Manc­hes­ter Uni­ted’a kar­şı oy­nama şansı yakalayan bir fut­bol­cu Berkant. An­cak ken­di­si gi­bi o dö­nem­de sah­ne­ye çı­kan Tot­ti ve Lam­pard gi­bi isim­le­rin yap­tı­ğı pat­la­ma­yı ger­çek­leş­ti­re­me­di. Bi­ele­feld ve M’G­lad­bach’a ki­ra­lan­dı, 2001’de flaş bir şe­kil­de Ga­la­ta­sa­ray’a trans­fer ol­du. Bu­ra­da 3 yıl ka­lır­ken, akıl­da ka­lan tek ma­çı Ga­la­ta­sa­ray’ın Ju­ven­tus’u 2-0 de­vir­di­ği Devler Li­gi mü­ca­de­le­siy­di. 90 da­ki­ka bo­yun­ca or­ta sa­ha­nın ki­lit is­mi ol­muş­tu. Son­ra­sın­da Be­şik­taş ve Kaisersla­utern’de top koş­tur­du. Ar­dın­dan her şe­yin baş­la­dı­ğı yer olan Mü­nih’e dön­dü. 2008’de 1860 Mü­nih’te, he­nüz 28 ya­şın­day­ken, fut­bo­la ve­da et­ti.

TARIK TAŞGÜN

Gençlerbirliği’nden Fenerbahçe’ye olaylı bir şekilde transfer olan Tarık Taşgün, kendisinden beklenenleri karşılayamadı. Çok yetenekli olmasına rağmen futbolundan daha çok özel yaşantısıyla gündeme gelen Tarık Taşgün, 90’lı yılların 2. yarısının en önemli yıldız adaylarındandı. Fenerbahçe’de 2,5 sezon oynayıp şampiyonluk da yaşayan Tarık, 1998 yılının devre arasında, takasla Kocaelispor’a transfer oldu. Sonrasında bir türlü form grafiğini yükseltemeyen Taşgün, sırasıyla Ankaragücü, Yozgatspor, Gençlerbirliği takımlarında oynadı. Tarık Taşgün’ün, futbol kariyeri 2008 yılında Belediye Bingölspor’da son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.