Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

-DSP BAŞKANI TÜRKER: ÇANAKKALE ZAFERİ CESARETİN VE ONURLU DURUŞUN SEMBOLÜDÜR

ANKARA (ANKA)- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Çanakkale Zaferi'nin cesaretin ve onurlu duruşun sembolü olduğunu vurguladı.

Türker, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Vatan topraklarımızı canları pahasına mücadele ederek koruyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi. Mesajın devamında şunları kaydetti:

"Canları pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan Türk Milletinin kahraman evlatları, Çanakkale Savaşı'nda azmin, kararlılığın, cesaretin ve onurlu duruşun sembolü olmuşlardır. Çanakkale zaferi, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğinin en büyük ve gurur verici örneğidir. Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşı sadece ülkemizde değil, tüm dünyada büyük bir mücadele örneği olarak yer almıştır. Bugün bize bağımsız bir millet olarak yaşamanın onurunu ve gururunu yaşatan Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran borçluyuz. Vatan toprakları için yaptıkları fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Çanakkale Zaferi cesaretin ve onurlu duruşun sembolüdür" (ANKA)

(MLT/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.