Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

-ERDOĞAN PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

ANKARA(ANKA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Ukrayna meselesi de ele alındı. İkili ilişkileri daha da ilerletme konusundaki iradelerini vurgulayan Erdoğan ve Putin'in, Ukrayna krizinin çözümü, çatışmaların sona erdirilmesi, Kırım Tatarlarıyla ilgili sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş teatisinde de bulundukları belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Mart'ta Ukrayna'ya yapacağı ziyareti de dile getirdiği görüşmede, kısaca 1915 olaylarına da değinildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hususta, Türkiye'nin tarihe adil bir hafıza perspektifinden yaklaşılmasından yana olduğuna dikkati çektiği, bununla birlikte Ermenistan'ın barış çağrılarını umursamadığını, Ortak Tarih Komisyonu oluşturma teklifini olumlu bir yaklaşım sergilemediğini de hatırlattığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre iki lider arasındaki telefon görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü.(ANKA)

(HSN/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.