Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Adalet Bakanı Gül: Hadım Uygulamasını Değerlendireceğiz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül çocuğa yönelik istismarı önlemeye ilişkin düzenleme için “Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere tüm bu tedbirleri yasayla yapacaklarımız, yönetmeliklerle yapacaklarımız, idari tedbirlerle uygulayacağımız tüm enstrümanlarımızı, tüm araçlarımızı masaya yatıracağız bunların hepsini değerlendireceğiz” dedi.

Bakan Gül, çocuklara yönelik istismarları önlemeye ilişkin düzenleme konusunda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu’nda çocuklara yönelik istismarların önlenmesi hususunun yoğun bir şekilde görüşüldüğünü belirterek, “Başbakan yardımcımız başkanlığında bir komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Ceza kanunlarında yine artırım yapmak ya da infaz sisteminde ne gibi başka tedbir alınması gerekir bunların hepsini bu çalıştaylarla, önceki çalışmalarla masaya yatırmış olacağız” diye konuştu.

Gül, alınacak tedbirlere ilişkin şunları kaydetti:

“Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere tüm bu tedbirleri yasayla yapacaklarımız, yönetmeliklerle yapacaklarımız, idari tedbirlerle uygulayacağımız tüm enstrümanlarımızı, tüm araçlarımızı masaya yatıracağız bunların hepsini değerlendireceğiz. Esasen iş mahkemeye suç işlemeden önleme yani suça giden yolları ortadan kaldırma, önleme, ıslah etme, aile, çevre, okul toplumun her kesimine düşen sorumluluklar, ‘istismara karşı çocuk nasıl bilinçlendirilir, toplum nasıl bilinçlendirilir’ bunları topyekûn hep beraber yapmamız lazım. Yoksa en büyük bakıldığında Kıta Avrupa’sında cezalar itibaren bakıldığında, Türkiye cezaları özellikle Özgecan cinayetinden sonra buna benzer vakalarda artırmış bir ülkedir ama biz yine yeterli görmüyoruz bir çocuğumuz dahil istismara uğramasın, bu suça yönelmesin toplumda bunlarla karşılaşmayalım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.