Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Adalet Bakanı Gül: Şehit Maaşına Haciz Koyan Avukat Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan Musa Özalkan’ın maaşına haciz koyan avukat hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

Adalet Bakanı Gül, TBMM Adalet Komisyonu toplantısına katılmak üzere geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan Musa Özalkan’ın maaşına haciz koyan avukat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül şöyle dedi:

“Adalet Bakanlığı olarak avukat hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ceza ve disiplin soruşturması talep ettik. Afrin’de şehit olan şehidimiz hakkında daha önceden icra süreci başlatılmış, şehit olduktan sonra asla kanuna ahlaka adaba avukatlık mesleğine bağdaşmayacak bir tavırdır. Bunun kabulü mümkün değil. Avukatın bundan haberdar olmaması düşünülemez, asla kabul edilecek bir durum değil. İcra takibi zaten durdurulmuş durumda. Avukat ile ilgili, Yozgat Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk, hem ceza soruşturması hem disiplin soruşturması talep ettik. Böyle bir kişinin avukatlık yapılmasına ilişkin, baroya çağrım disiplin hükümlerinin gereği yapılarak disiplin işleminin yapılmasını bekliyoruz.”

Adana’da bir otobüse binen bir şehit annesine yönelik şoförün tavrını değerlendiren Gül, “Bu da Cumhuriyet Başsavcılığımızın yapmış olduğu inceleme sonucunda soruşturma açılmış ve tutuklanmıştır” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATLARI HEP BU YÖNDE”

Şehitlerin borcunun devlet tarafından karşılanması yönünde bir yasa teklifi olduğunun hatırlatılması üzerine Adalet Bakanı Gül, “Bu konularda Aile, Sosyal Politikalar bakanlığı da AK Parti hükümetleri şehit yakınlarımıza, gazilerimize hiçbir dönemde olmadığı kadar düzenlemeler yaptık ama az önce de söyledim bu düzenlemeler ne yapsak ne kadar genişletsek azdır. Elbette bu konularla ilgili her türlü iyileştirmeler bizim gündemimizde bu konular hükümetimizin gündeminde cumhurbaşkanımızın talimatları da hep bu yöndedir” diye konuştu.

“SÜREÇ HEMEN HEMEN TAMAMLANDI”

İttifak görüşmeleri kapsamında liderlere yapılacak sunumun sorulması üzerine Gül, milli mutabakat bağlamındaki görüşmelerin nihayete erdirildiğini belirterek, “Her iki parti heyetleri liderlerine bu çalışmayı sunacak. En yakın zamanda olacağını ve liderlerin bir araya gelmesini bekliyoruz. İnşallah olumlu, milli mutabakatı güçlendirecek bir çalışma oldu diyebiliriz. Gün ve tarih söylemek mümkün değil ama sürecin hemen hemen tamamlandığı bir aşama diyebiliriz” dedi.

ABD KONGRESİNE İSTİHBARAT RAPORU

“ABD Kongresine sunulan istihbarat raporunda YPG’nin PKK’nın Suriye’deki milis gücü ve otonom bir bölge arayışında olduğunun” anımsatılması üzerine ise Gül, “ABD’nin belli kurumlarında YPG’nin bir terör örgütü olduğuna ilişkin bilgi vardır esasen bu bilinmeyen bir şey değildir. ABD Dışişleri Bakanı geldiğinde de görüşülecektir, En üst düzeyde süreci, bir terör örgütü olan bu örgütün tüm yaptıklarıyla ilgili her türlü bilgi ve belge muhataplara verilmiştir yine verilecektir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.