Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Adana’da Misinalara Takılan Allı Turna Kurtarıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri Adana’da misinalara takılan allı turnayı (filamingo) kurtararak koruma altına aldı. Allı Turna tedavisinin ardından tabi ortamına tekrar bırakılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklaya göre, Adana’da Tuzla Yaban Hayatı Geliştirme sahasında bir allı turnanın misinalara takıldığını gözlemleyen tabiat fotoğrafçılarının durumu hemen DKMP ekiplerine bildirmeleri üzerine bölgeye gelen ekipler allı turnayı misinalardan kurtardı.

Müdahale edilerek misinalardan kurtarılan yaralı allı turna veteriner hekim kontrolü için gözlem altına alındı. Tedavisi bir süre daha devam edecek olan flamingo gözlem altında tutulması için Tarsus Hayvanat Bahçesine teslim edildi. Flamingo eski sağlığına kavuştuktan sonra yeniden tabi ortamına salınacak.

ÜLKEMİZİN SAHİP OLDUĞU BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK OLDUKÇA YÜKSEK

Türkiye’nin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin oldukça zengin olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu çeşitliliği gelecek nesillere aktarmak için Bakanlık olarak bizde koruma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaman zaman ise Adana’da olduğu gibi ülkemizin sahip olduğu bazı türlere müdahale etmek gerekebiliyor. Vatandaşlarımızın bu hususta gösterdiği duyarlılık gerçekten çok güzel. Böyle durumlarla karşılaşıldığında vatandaşlarımız bizlere bilgi verdikleri takdirde bizler anında müdahale ederiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.