Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi Akşener

Ankara'ya En Çok Amerikalı Turistler Geliyor

Tarihi Ankara Kalesi’nin yer aldığı Ulus Bölgesi, turistlerin en çok ilgi gösterdiği alanların başında yer alıyor. Ankara'nın turistik mekanlarına en çok Amerikalı turistlerin rağbet ettiği belirtildi.

Divan Çukurhan Otel Müdürü Sylwia Dal, turizm sektörünün 2016 yılı beklentilerini anlattı.

Ankara’ya en çok Amerikalı turistlerin ziyarete geldiğinin altını çizen Dal “ Bürokratik bir şehir olması sebebi ile turistler mutlaka Türkiye ziyaretlerinde Ankara’yı görmek istiyorlar. Ankara’nın sayılı tarihi mekânlarından biri olan Ankara Kalesi de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Turistler tarafından en çok konuşulan konu ise Ulus semtinin tarihi dokusunun korunması ve muhafaza edilmesi yönünde oluyor” dedi.

-YENİ YIL BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ-

2016’in oteller ve yatırımcılar için beklentilerin yüksek olduğu bir yıl olacağını anlatan Dal, “Ancak istatistiklerin alındığı son dönemde geride bırakılan yıla oranla otel rezervasyonlarında düşüşlerin yaşandığı gözlemlenmekte” dedi.

Slywia Dal, Ankara otellerinin konaklama anlayışı ve turizm sektörünün bu süreci hakkında ise “Divan Çukurhan mistik yapısı ile konsept bir ayrıcalık getiriyor. Özellikle turistlerin ilgisini çekebilecek detaylara yer verdiğimiz otelimizde on dokuz farklı ülkenin renklerini ve tarihini yansıtıyoruz. Bu da kendilerini evlerinde hissetmelerine neden oluyor. Bu yüzden 2016 yılı tüm ülke geneline baktığımızda bizim için hem ağırlama kapasitesi hem de ziyaretçi profili açısından aynı hızda gidecektir düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.