AP: Türkiye Demokrasiye ve Hukuk Üstünlüğüne Bağlı Kalmalı

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu, Türkiye'deki darbe girişimini ve bunu izleyen gelişmeleri görüşmek üzere bu sabah olağanüstü toplanırken parlamenterler Türkiye’nin demokrasiye ve hukuk üstünlüğüne bağlı kalmasını istedi.
 
‘’ Zaman Adalet Zamanı, İntikam Zamanı Değil’’

 Toplantıya katılan Avrupa Komisyonu üyesi Johannes Hahn “Türkiye’de idam cezasının getirilmesi, AB üyeliğinden dışlanmak için zemin oluşturur”  derken AP Türkiye Raportörü Kati Piri “Türkiye’deki durum, ülkeyi daha fazla ‘putinlaştırmak’ için kullanılmamalıdır. Zaman adalet zamanı, intikam zamanı değil” ifadelerini kullandı.
AP Dışişleri Komisyonu basın bürosundan  twitter üzerinden verilen bilgiye göre, “Parlamenterler, Türkiye’yi demokrasiye, hukuk üstünlüğüne ve temel insan haklarına bağlı kalmaya çağırdı, aksi durumda ilişkiler riske girecek” ifadeleri kullanıldı.

AP Dışişleri Komisyonu Başkanı Alman Hristiyan Demokrat Elmar Brok ise, “Türkiye’nin Avrupa’dan daha da uzaklaşması tehkilesi bulunuyor” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.