Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Aşırı Soğuk Havalar Geliyor

Türkiye’de hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısı aşırı soğuk hava etkili olacak. Kuzey ve doğu kesimlerde yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin altında sıcaklıkların görüldüğü Türkiye’nin, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine gireceği ve sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Meteorolojinin değerlendirmelerine göre, hissedilir derecede sıcaklık düşüşleriyle birlikte iç kesimlerde yer yer -15 derecenin altı, Karadeniz sahil kesiminde ve Marmara’da -3 derece altı, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde 0 derece ve altı hava sıcaklıkların görülmesi bekleniyor. Aşırı soğuk havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar Türkiye’de etkili olması bekleniyor.

Aşırı soğuk hava ile yurdun Kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları görüleceği tahmin edilirken Meteoroloji, “Aşırı soğuk hava ve kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, kuvvetli buzlanma ve don, tarımsal faaliyetin yapıldığı bölgelerde zirai don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısı yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.