Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi İdlib AİLE

Atamalarda Cumhurbaşkanı İzni Şartı

Bakan müşavirliklerine yapılacak açıktan atamalara Cumhurbaşkanı izni şartı getirilirken, mesleğe alımlarda yapılacak özel yarışma sınavları da Cumhurbaşkanı izniyle gerçekleştirilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak açıktan atamalar ile mesleğe özel yarışma sınavları ile temin edilen personelin tabi tutulduğu sınavların açılmasına dair esaslar hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Genelgeye göre Cumhurbaşkanlığı ile TBMM memurluklarına, Bakan Yardımcılıklarına, Savunma Sanayii Başkan Yardımcılıklarına, Toplu Konut İdaresi Başkan ve Başkan Yardımcılıklarına, çeşitli kurumların Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliklerine ve Bakan Müşavirliklerine yapılacak açıktan atamalara Cumhurbaşkanlığı izni şartı getirildi.

CUMHURBAŞKANI İZNİ İLE SINAV AÇILACAK

Öte yandan, Genelgeye göre, Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilatlanmalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde öngörülmesi kaydıyla kurumun görev alanına giren konularda çalıştırılmak üzere merkez teşkilatlarında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının merkez karargâhlarında görevlendirilecek uzman ve uzman yardımcıları ile kendi özel mevzuatları uyarınca mesleğe özel yarışma sınavı ile alınacak personel için kurumlarca yapılacak özel yarışma sınavı gerçekleşmeden önce Cumhurbaşkanlığı’ndan izin alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.