Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE Entübe Sayısı recep tayyip erdoğan haberleri

Bahçeli: ABD Başkanı Ortadoğu Ve Dünyanın Dengeleriyle Oynamaya Nasıl Cüret Etmiştir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ABD Başkanı, skandal bir kararla Tel Aviv’deki büyükelçiliğini 14 Mayıs günü, hiçbir ıslah ve terbiye hali göstermeksizin, üstelik İsrail’in kuruluş yıldönümünde Kudüs’e taşımıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır? ABD Başkanı Ortadoğu ve hatta dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl cüret etmiştir? Bu düşmanlık değil midir?” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen Kudüs’e Destek Mitingine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bahçeli, zulme karşı yükselen, yükseldikçe arşa değen, değdikçe zalimleri deviren Hakk’ın, hakikatin ve hidayetin onuruyla Yenikapı’yı doldurduklarını dile getirerek, “Gazze’deki masumlar için ayaktayız. Beytüllahim’deki garibanlar için arayıştayız. Ramallah’taki mazlumlar, Nablus’taki mağdurlar, El Halil ve Eriha’daki mahzunlar için Allah aşkına kıyamdayız” ifadelerini kullandı.

“KUDÜS EZİYET VE İŞKENCE ALTINDA, BATILIN KAPANINDADIR”

Türk ve İslam yurtlarının feryadından dolayı yasta olduklarını da söyleyen Bahçeli, “Kerkük’ten Kudüs’e, Telafer’den Kıbrıs’a, Kaşgar’dan Karabağ’a yaşanan her acının, yapılan her saldırının, kurulan her tuzağın hem hasmı, hem de karşısındaki haysiyet kalesiyiz” diye konuştu. Kudüs’ün tüm ağırlığıyla, yaşanan tüm zulüm ve zulmet nedeniyle Mümin ve Müslüman vicdanların üzerine çöktüğünü dile getiren MHP lideri Bahçeli, “Kudüs eziyet ve işkence altında, batılın kapanındadır. Kudüs’te haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik hâkimdir” şeklinde konuştu.

“9 ARALIK 1917’DEN BERİ KUDÜS KAN AĞLIYOR”

“Zulüm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır” diyen Bahçeli, “Şiddete tepkisiz kalmayacağız. Zulme seyirci olmayacağız. Müslüman Türk milleti olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altında ezip geçeceğiz. 400 yılı aşan bir süre hâkimiyetimiz altında adalet, hoşgörü ve huzurla yönetilen, Harem-i Şerifimizin kalpgahı Kudüs, 9 Aralık 1917’de İngilizler tarafından işgal edilmişti. O gün bugündür Kudüs kan ağlıyor” ifadelerini kullandı.  

            

“ABD BAŞKANI ORTADOĞU VE HATTA DÜNYANIN DENGELERİYLE OYNAMAYA NASIL CÜRET ETMİŞTİR?”

ABD’nin “hastalıklı yönetimi”nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını belirten Bahçeli, ABD yönetiminin yangına körükle gittiğini kaydetti. Bahçeli, “ABD Başkanı, skandal bir kararla Tel Aviv’deki büyükelçiliğini 14 Mayıs günü, hiçbir ıslah ve terbiye hali göstermeksizin, üstelik İsrail’in kuruluş yıldönümünde Kudüs’e taşımıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır? ABD Başkanı Ortadoğu ve hatta dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl cüret etmiştir? Bu düşmanlık değil midir?” dedi.

“SİYONİZM’İN LOBİ ÇALIŞMASI, TRUMP’IN DENSİZLİĞİ, NETANYAHU’NUN CANİ POLİTİKALARI ZEHİRLİ MEYVESİNİ VERMİŞTİR”

“Tüm dünyanın gözü Kudüs’e sabitlenmiştir” ifadelerini kullanan MHP lideri Bahçeli’nin konuşması şu şekilde devam etti:

“Bölge adeta barut fıçısı, adeta fitili tutuşturulmuş bomba gibidir. Ortadoğu’daki istikrarsızlık daha da kemikleşip, daha da şiddetlenecektir.  Görünen yakın gerçek maalesef budur. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasından sonra, bölgede barış ve işbirliğinden akıl sağlığı yerinde olan hiç kimse bahsedemeyecektir. Siyonizm’in lobi çalışması, Trump’ın densizliği, Netanyahu’nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir. Kudüs bizzat kriz havarisi Trump tarafından dinamitlenmiştir.

“ABD FİLİSTİN DAVASINDA ADİL VE TARAFSIZ ARABULUCU SIFATINI TAMAMEN KAYBETMİŞTİR”

Kıyamet günü senaryolarına derinlik katılmıştır. ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması uluslararası hukukun ihlali, inkârı, istilasıdır. Aynı şekilde inanç ve insan haklarına hakarettir, kesif bir hücumdur. Yüce dinimiz İslam’ın mahremi ve mirası çiğnenmiştir. 14 Mayıs, insanlık tarihinin utanç sayfasıdır. 14 Mayıs, terörist devlet olan İsrail’in gerçek yüzünün bir kez daha tescillendiği karanlık günün adıdır. Geldiğimiz bu aşamada, ABD Filistin davasında adil ve tarafsız arabulucu sıfatını tamamen kaybetmiştir.

“TRUMP, SİYONİZME GÖNÜLLÜ ŞEKİLDE TUTSAK DÜŞMÜŞ”

Trump, Siyonizme gönüllü şekilde tutsak düşmüş, maşalığına talip olmuştur. 1967’de Filistinlilerin elinden zorla alınan Doğu Kudüs bugün perişan haldedir. Kutsallarımız, alçak ve ahlaksız emellerin tasallut ve tahrikiyle can çekişmektedir. İsrail, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasından sonra sivil ve masum Filistinlilere ateş ve ölüm olup yağmıştır.”

“ZULME TAHAMMÜL GÖSTERMEMELİYİZ”

Kudüs’ü 3 semavi dinin buluşma noktası olduğunu dile getiren Bahçeli, bu itibar sebebiyle Kudüs’e yapılan saldırıyı, Filistinlilere ambargo diğer dinlere de hakaret ve saygısızlık olduğunu söyledi. Bahçeli, “Biz elbette vicdanımızın çığlığına, tarihimizin çağrısına, ecdadımızın ihtarlarına, inançlarımızın buyruklarına kulak verip tedbirli ve temkinli davranmalıyız. Zulme tahammül göstermemeliyiz. Tefrikanın, tezviratın, küresel müstevlilere tekmil veren bölgesel mihrakların fermanını yırtmak için müteyakkız bir ruhla teyakkuz halinde olmalıyız” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.