Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Bakan Çelik: Ortak Eylem Planı Geliştirmeliyiz

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında diğer ülkelerden gelen desteğe ilişkin, “Sadece dayanışma yetmez, sadece ortak söylemler kullanmak yetmez ortak bir eylem planı gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Çelik, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Brüksel’de gazetecilere açıklamalarda bulundu. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin konuşan Çelik, artık dayanışmanın ötesine geçilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Somut olarak neler yapabileceğimizi konuşmamız lazım. Göçmen meselesindeki krizde ab Türkiye’nin yakın işbirliğinin tek bir akılla veya ortak akıl eylem planıyla hareket etmesinin küresel bir sorunu nasıl çözebildiğini gördük. Bu sebeple de daha büyük bir mesele haline gelen ve Avrupa değerlerini ve insanlığın temel değerlerini tehdit eden bu terör olgusuna karşı da ortak eylem planı gerçekleştirmeliyiz. Sadece dayanışma yetmez, sadece ortak söylemler kullanmak yetmez ortak bir eylem planı gerçekleştirmeliyiz.”

“Terör Örgütleri Arasında Ayrım Gözetmeksizin Bir Eylem Planı Ortaya Koyulmalı”

Çelik, Avrupa barışının temsil edildiği bir şehirde olduklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Burada Avrupa barışının temsil edildiği bir yerdeyiz. Buradan yükselecek seslerin ve Türkiye ile dayanışma içinde olmanın tabi ki önemi büyüktür. Ama DAEŞ, PKK gibi terör örgütleri arasında ayrım gözetmeksizin, birini diğerine karşı öncelemeksizin hepsine karış topyekûn bir eylem planı ortaya koyulması gerektiğini, bunun Türkiye’nin güvenliği kadar Avrupa’nın da güvenliğini ve dünyanın güvenliğini ilgilendiren bir konu olduğunu muhataplarımızla açık bir biçimde paylaşıyorum. Görüştüğüm muhataplarımız verdikleri çeşitli mesajlarda Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ediyorlar ve Türkiye ile ortak eylem planları geliştirmek için de daha ileri çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çiziyorlar.”

Daha adil ve daha insani bir dünya için beraber sorumluluk üretecekse terörle mücadele konusunda hiçbir çifte standart olmaksınız ortak bir eylem planı ortaya konması gerekliliğine değinen Çelik, “Bir kere daha buradan bu terör eylemini kınıyoruz. Kuşkusuz bizim Türkiye olarak bu teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Bu noktada da Avrupa’nın tüm kurumlarını yanımızda görmek istediğimizi, onların bu dayanışma beyanlarının aynı zamanda somut eylemlere dönüşmesi gerektiğini de ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çelik, yarın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'la Türkiye’nin geldiği noktayı ayrıntılı bir biçimde ele alacaklarını belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.