Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Bakan Zeybekçi Avrupa Komisyonu'ndan isimlerle Görüştü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi; Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Komiseri Johannes HAHN ve Avrupa Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta BULC ile Ankara’da görüşmelerde bulundu. 



Görüşmelerde taraflar; Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği için önemli bir adım olduğunu, her iki tarafa da fayda sağlayacak sürecin siyasi engellere takılmaması gerektiğini ve resmi müzakerelerin bir an önce başlaması yönünde niyetlerini beyan ettiler. Resmi müzakerelerin başlaması amacıyla karşılıklı olarak atılacak adımlara ilişkin istişarelerde bulundular.
 
Bu çerçevede, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecinde; yapısal sorunların giderilmesi amacıyla AB'nin Gümrük Birliği ile ilgili karar alma süreçlerine etkin bir şekilde katılım sağlanması, AB’nin STA’larından Türkiye’nin  eş zamanlı yararlanmasını sağlayacak bir mekanizma tesis edilmesi ve karayolu kotalarının kaldırılması, ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında taraflar arasında hizmet ticareti, kamu alımları ve e-ticaret alanlarında liberalizasyon sağlanması, mevcut tarım tavizlerinin genişletilmesi gibi konularda fikir birliği sağlandı.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi; Ulaştırma Komiseri Violeta BULC ile görüşmesinde Gümrük Birliği’nin güncellenmesi süreci kapsamında uzun zamandan beri Türkiye’nin gündeminde olan ve Gümrük Birliği ile bağdaşmayan karayolu kotaları sorununun çözülmesi konusunda hemen çalışmalara başlanması gerektiğini belirterek, ortak ulaştırma projelerinin başarıya ulaşmasının önemini vurguladı.
 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.