Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Başbakan Davutoğlu, Merkel'le Telefonda Görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu, mevkidaşı Merkel’in talebi üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinde edinilen bilgilere göre suriye durumu ele alındı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, çatışmaların durdurulması konusunda varılan mutabakata uyulmasının her şeyden önce Suriyeli sivillerin güvenliği açısından hayati önem taşıdığını, bununla birlikte DAEŞ, PYD/YPG gibi terörist grupların durumdan yararlanmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Gerçekleşen görüşmede yasa dışı göçle mücadelede Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB işbirliğindeki mevcut durumun gözden geçirildiği ifade edildi. Davutoğlu-Merkel ikilisinin, Türkiye, Almanya ve AB makamlarının yürüttükleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiği, bu işbirliğinin artarak sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

NATO'nun Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadeleye katkı amacıyla icra etmesi öngörülen faaliyetlerin önemi vurgulanan görüşmede, iki liderin 7 Mart günü gerçekleştirilecek Türkiye-AB Zirvesi'nin göç gibi güncel konular yanında Türkiye-AB ilişkilerinde kaydedilen ilerlemenin ele alınması için önemli bir fırsat teşkil edeceğini belirttiği aktarıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.