Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Başbakan: Kişi Başı Milli Geliri Üç Kat Artırdık

Başbakan Binali Yıldırım, iktidara geldiklerinden bu yana kişi başına milli geliri batı illerinde üç kat artırdıklarını, ancak artışın güneydoğu ve doğu illerinde 7-8 kat olduğunu bildirdi. 

Başbakan  Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti kabul etti. Yıldırım, esnafların talepleri doğrultusunda devletin ticaret yapmaması felsefesine katıldığını belirterek, "Devlet ticaret yapamaz. Ticarette esas olan para kazanmaktır, ayakta kalmaktır. Devlet ticaret yaparsa vakıf gibi yapar hep kaybeder. Çünkü işin sahibi yok veya işin sahibi çok. Böyle ticaret olur mu? Sizin bir dükkanda herkes işe karışırsa orada iş yürür mü? Yürümez. Bir kişi karar verecek. Hangi işi yapacak, neyi alacak, satacak, nasıl bir değişiklik yapacak devlet içinde bu işler olmaz" dedi.

-"KÜRT SORUNU YOK, KÜRTLERİN PKK SORUNU VAR"-

Aslında Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını, Kürtlerin, PKK gibi bir terör sorunu bulunduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bu sorun, bizi her bakımdan geri koyuyor. Bölgedeki işler geri kalıyor, yatırımlar geri kalıyor. Kim zarar görüyor. Orada yaşayan vatandaşlarımız zarar görüyor" şeklinde konuştu.

Şırnak ile Van arasına bir yol yapıldığını, yolun yapılırken güvenlik tedbiri alan 6 askerin şehit edildiğini anımsatan Yıldırım, "Artık vatandaşlarım görsün orada yaşayan benim Kürt vatandaşlarım görsün. Bu terör örgütünün, bu alçakların bölgenin gelişmesine karşı ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Buna fırsat vermeyelim. Çocuklarımızın bunların tuzağına düşmesine müsaade etmeyelim" dedi.

Yıldırım konuşmasında, diğer yerlerde olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de kişi başına düşen milli gelirin 2002'den bu yana arttığını belirtti.

-TÜRKİYE ORTALAMADA 3 KAT, DOĞU GÜNEYDOĞU 7-8 KAT BÜYÜDÜ-

Türkiye ortalamasının 3 kat, söz konusu bölgelerde ise 7-8 kat artışın sağlandığını vurgulayan Başbakan Yıldırım "Niye? Oradaki farkı kapatmamız lazım. Terörün sorumlusu o topraklara sahip çıkan, bu bayrağı dalgalandıran, yere düşürmeyen vatandaşlarımız değil, onların geleceğini karartan bölücü terör örgütüdür" diye konuştu.
Yıldırım, amaçlarının terör sorununu ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin terörle anılmasının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Türkiye'ye haksızlık edildiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bir yandan bölücü terör örgütü, bir yandan FETÖ, bir yandan da hudutlarımızı korumak, orada yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığımız DAEŞ örgütüne karşı faaliyetler" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarları Türkiye'nin geleceğinin teminatı olarak nitelendiren Yıldırım, bunun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında da görüldüğünü söyledi. Başbakan Yıldırım, meydanlara ilk inen, bayrağı yere düşürmeyenlerin arasında esnaf ve sanatkarın bulunduğuna dikkati çekerek, kendilerine yakışanı yapan esnaf ve sanatkara teşekkür etti.

Hükümet olarak esnafın sorunlarını kendi sorunları olarak gördüğünü bildiren Yıldırım, "Sizin yüzünüz biraz asıldığında bir derdiniz olduğunu hissetmeye çalışıyoruz. Sizin yüzünüz gülerse milletin yüzü güler. Bunu biliyoruz, onun için de hep tedbirlerimizi ona göre alıyoruz" dedi.

Türkiye'nin üreten, ürettiklerini de refaha dönüştüren ülke olması için 15 yıldır çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"2002'den bugüne milli gelirimizi her yıl yüzde 5'e yakın artırdık. 2009'daki dünya krizinden, hatta 2002'den bu tarafa 27 çeyrek boyunca hep büyüdük. Dünya küçüldü, Türkiye büyümeye devam etti. Çünkü bizim güçlü esnafımız, sanatkarımız var, ülkesini seven, sorumluluğunun bilincinde olan işte böyle 10 milyonluk bir topluluğumuz var. Sıkıntılı günlerimizde bile büyümeye devam ediyoruz. 2002'den bugüne kadar 7 milyon vatandaşımıza iş, aş kapısı sağladık. Sadece 36 milyar dolar olan ihracatımızı 2015'te tam 4 kat artırarak 144 milyar dolara çıkardık. 2002'de yüzde 11'in üzerinde olan bütçe açığını bugün yüzde 2'nin altına indirdik. Aynı anda hem DAEŞ ile hem PKK ile hem FETÖ ile mücadele yaparak bunları başardık. Bugün Türkiye'nin ekonomik göstergeleri dünyadaki birçok ülkeden çok daha iyi durumda. Cuma günü dış ticaret verileri açıklandı. Ağustos ayında ihracatımız temmuz ayına göre yaklaşık yüzde 8 artış sağladı. Ekonomiye güven eylül ayında ağustosa göre yüzde 21 arttı. Yani her 5 kişiden biri 'ekonominin daha iyiye doğru gittiğini' söylüyor. Vatandaş bunu söylerken değerlendirme kuruluşlarının ne söylediğinin önemi var mı? Bizim notumuzu 3-5 tane değerlendirme kuruluşu belirleyemez, bizim notumuzu esnaf belirler, vatandaş belirler. Biz hesabı vatandaşa vereceğiz, derecelendirme kuruluşlarına değil. Onun için herkes yerini yurdunu bilsin, Türkiye'ye ayar vermeye çalışanlar 15 Temmuz'da derslerini aldılar."

Yıldırım konuşmasında, yatırım konusunda yerli ve yabancıların tereddüt göstermediğini belirtti.

Yıldırım, Türkiye'nin gücüne, potansiyeline ve esnafına güvendiklerini belirterek "Bunları zaten siz Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımızla konuşuyorsunuz, görüşüyorsunuz. Ne ise bu düzenlemeler, bütün detayları, her türlü sorunu nasıl çözeceğimizi öğreniyorsunuz. Onun için ben burada teferruata girecek değilim. TESK'in çınar gibi başkanı var, Bendevi Palandöken. Onun riyasetinde on milyon, çoluğuyla çocuğuyla, ailesiyle büyük bir topluluk, Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin daha güzel günlere erişmesi için, daha fazla zenginlemek için, vatandaşımızın yüzünün daha fazla gülmesi için var gücünüzle çalışıyorsunuz" dedi.

-"FETÖCÜLERİN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ"-

Başbakan Yıldırım, "O 'himmet' diye garip gurebadan, ablalardan, abilerden, esnaftan topladıkları paraları, kuruş kuruş topladıkları paraları, o yabancılara, lobi şirketlerine, televizyon şirketlerine, gazetelere, siyasetçilere oluk oluk dağıtıyorlar ama burunlarından fitil fitil getireceğiz. Memleketini gidip böyle şikayet etmenin kimsenin yanına kar kalmayacağını, bu ülkeye ayar çekmenin kimsenin haddi olmadığını elbette görecekler" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım ayrıca esnaflara "Aranızda bölücülere ve FETO'culara asla yer vermeyin. Kendi içinizden bu mikropları temizleyin. Bunların memlekete bir faydası yok, bunların millete de bir faydası yok. Bunların ihanetlerinin bedelini 15 Temmuz'da beraber ödedik. Eğer bu ihanetin hesabını sormazsak, 241 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz bizden davacı olur. Onların hakkını ödeyemeyiz" diye seslendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.