Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray

Başbakan Yıldırım: Dil Birlik ve Beraberliğin Temelidir

Başbakan Binali Yıldırım, “Kardeş ülke ve toplulukları kaynaştıran Türkçe'nin bir medeniyet, edebiyat, eğitim, kültür ve bilim dili olarak geliştirilmesi ve nesilden nesle aktarılarak yaşatılması en önemli sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yıldırım, mesajında dilin birlik ve beraberliğin temeli, kültürün ana unsuru olduğunu bildirdi. Türkçe’nin dünyanın en yaygın, en önemli dilleri arasında yer aldığını belirten Yıldırım, “Türkçe'nin bir medeniyet, edebiyat, eğitim, kültür ve bilim dili olarak geliştirilmesi ve nesilden nesile aktarılarak yaşatılması en önemli sorumluluğumuzdur” açıklamasında bulundu.

“Türk Dil Kurumu'nun Gayretlerini Sürdüreceğine İnanıyorum”

Türkçe’nin geçmişle gelecek arasında bir köprü olduğunu bildiren Başbakan Yıldırım, “Çalışmaları ve eserleriyle topluma rehberlik yapan Türk Dil Kurumu'nun, eğitim kurumlarımızın, eğitimcilerin, yazar ve şairlerin, bilim adamlarının, sanatçıların, aydınların ve medya kuruluşlarının, dilimize sahip çıkma şuurunun toplumda yerleşmesi amacıyla gayretlerini sürdüreceklerine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.