Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Başbakan Yıldırım: Yarın Gelişmelere Göre Kara Unsurlarımız Gerekli Faaliyetleri İcra Edecektir

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Yarın itibari ile gelişmelere göre kara unsurlarımızda gerekli faaliyetleri icra edecektir” dedi.

Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında Çankaya Köşkü’nde Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik bir görüşme gerçekleşti.  Görüşme sonrası Yıldırım ve Bahçeli tarafından basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasında ilk olarak konuşan Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin bölgesinde PKK/PYD-YPG ve IŞİD ve diğer terör örgütlerine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendiğini söyledi. Harekatın ilk aşamasının TSK’nın hava unsurları ile gerçekleştirildiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşi ile alanı yumuşatılması faaliyetleri halen deva etmektedir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN HEDEFİ ASLA VE ASLA SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE HALEL GETİRMEK DEĞİLDİR”

“Yarın itibari ile gelişmelere göre kara unsurlarımızda gerekli faaliyetleri icra edecektir” diyen Başbakan Yıldırım, operasyona TSK unsurlarının yanı sıra Özgür Suriye Ordusu’nun da katıldığını ifade etti.  Başbakan Yıldırım’ın açıklaması şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Yapılan iş, güney sınırımızdan Suriye’nin kuzeybatısından, Afrin’den son üç yıl içerisinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıplar. Ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik ataklar, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmak. Bunun yanı sıra Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizin terör örgütlerinin baskısından zulmünden kurtarmak bu harekatın önemli hedeflerinden bir tanesidir. Son üç yıldan beri bölgede terör örgütü adeta zulüm seviyesi o kadar atmıştır ki 350 bin insan bölgeden göç etmek zorunda kalmıştır ve ülkemize 350 bin Kürt kardeşimiz gelip canlarını kurtararak buraya yerleşmiştir. Dolayısıyla terör örgütü Afrin’de Kürtleri yok etmeye yönelik bir operasyon yapılıyor gibi kara propagandaların asla ve asla gerçekle alakası yoktur.

“BARIŞ, HUZUR, ESENLİK GETİRMEYİ HEDEFLEYEN BİR HAREKATTIR”

Yapılan operasyon, Kürtleri de Arapları da bu eli kanlı bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaktır. Bu harekat uluslararası hukuktan, BM kararlarından aldığı meşruiyetini buralardan aldığı harekettir. Harekatın adı: Zeytin Dalı Harekatı’dır. Barış, huzur, esenlik getirmeyi hedefleyen bir harekattır. Bu önemli faaliyetin ne olduğunu ne olmadığını bu konuda yapılan çalışmaları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye anlatma fırsatımız oldu. Sayın Bahçeli, mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır anlayışıyla bugüne kadar ülkemizin birliği ve beraberliği ve değerleri konusunda her zamanki gibi duruşunu göstermektedir. Kendisine milletimiz, partimiz adına teşekkür ediyoruz.”

BAHÇELİ: SİYASİ İKTİDAR, SİLAHLI KUVVETLERİMİZE DESTEĞİNİ HİÇBİR ZAMAN VERMEMEZLİK YAPMAYACAKTIR 

MHP lideri Bahçeli, konuşmasına Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı için “Milletimize ve devletimize hayırlara vesile olmasını Cenab- ı Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek başladı. Bu operasyonun çok yönlü değerlendirildiği vakit çok önemli bir operasyon olduğunu dile getiren Bahçeli’nin konuşması şu şekilde devam etti:

“Adı dahi anlamlıdır, kapsamı dahi anlamlıdır. Bu ana kadar geçen süresi içerisinde zat-ı alinizin muhalefet partilerini bilgilendirme nezaketiniz bizleri memnun etmiştir. Bizde milletimizle bunu paylaşmak istiyoruz. Çok önemli, istikrarlı bir karar süreci ile bir yönü ile diplomasi bir yönü ile silahlı kuvvetler bir yönü ile kamuoyunu oluşturulması konusunda iyi planlanmış operasyon olduğu dikkat çekmektedir. Milletimiz bunu anlayacaktır. Başta siyasi iktidar olmak üzere silahlı kuvvetlerimize önemli desteğini hiçbir zaman vermemezlik yapmayacaktır ve inanıyorum ki mevcut siyasi partilerimiz, bütün sivil toplum kuruluşları bu önemli Zeytin Dalı Operasyonunun sonuçlarının milletimize ve Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilmesi noktasında ki çabalara karşılık bir yol gösterici, aydınlatıcı bir operasyon olarak tarihe geçecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.